Eenvoudige zege Lions

Spelmoment uit de gewonnen wedstrijd.
Spelmoment uit de gewonnen wedstrijd. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER – De basketbalsters van Landslake Lions hadden afgelopen zaterdag een simpele avond tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Al na het eerste kwart was de wedstrijd gespeeld. Met een eindstand van 87-61 nestelden de dames van Landsmeer zich weer op de derde plaats in de eredivisie.

Met een drive van Claire Hirman werd de score in de wedstrijd geopend. Minutenlang onrustig basketbal leverde vervolgens voor beide teams geen score op. De gelijkmaker van Jolly Jumpers zorgde echter voor een wake up call voor de Lions. Na drie driepunters op rij (11-4), waarvan twee van Tanya Bröring, vluchtte de coach van Tubbergen in een time out. Dat bracht de ploeg uit Tubbergen echter niet meer op het goede spoor, in de rest van het kwart scoorde ze nog slechts vier vrije worpen, terwijl het team van Lions verder op dreef raakte. Met twee rake vrije worpen van Lies van Straaten werd het eerste kwart afgesloten (22-8).

Binnen twee minuten in het tweede kwart stond er na een drietje van Myrthe den Heeten een stand van 34-10 op het scorebord en was er nog nauwelijks sprake van een spannende strijd. Marlous Nieuwveen kon alle speelsters speeltijd geven. Het tweede kwart werd rustig uitgespeeld en met 44-26 werd de rust ingegaan.

In de vorige wedstrijden verloor Lions de strijd in het derde kwart. Ook nu was het begin van het derde kwart niet voor de dames uit Landsmeer. De ploeg uit Twente verkleinde de achterstand tot 12 punten (46-34). Dichterbij kwamen de Jumpers echter niet. Onder andere door zeven punten van Charlotte van Kleef werd de voorsprong weer uitgebreid tot 62-41 na het derde kwart.

Het vierde kwart was een kwestie van uitspelen en dat gebeurde ook. Een driepunter van Emma de Wit leverde de maximale voorsprong van 30 punten op (82-52). Bij het eindsignaal stond er 87-61 op het scorebord. Daar waar in de vorige wedstrijd de driepunters niet wilde vallen, scoorde de Lions deze wedstrijd maar liefst 12 driepunters.

Er waren vier speelsters in de dubbele cijfers: Tanya Bröring achttien punten, Charlotte van Kleef twaalf punten, Lindsay Pengel tien punten en Myrthe den Heeten tien punten.