Spelmoment uit de gewonnen wedstrijd.
Spelmoment uit de gewonnen wedstrijd. (Foto: Jasmijn de Wit)

Eenvoudige zege Lions

Sport

LANDSMEER – De basketbalsters van Landslake Lions hadden afgelopen zaterdag een simpele avond tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Al na het eerste kwart was de wedstrijd gespeeld. Met een eindstand van 87-61 nestelden de dames van Landsmeer zich weer op de derde plaats in de eredivisie.

Met een drive van Claire Hirman werd de score in de wedstrijd geopend. Minutenlang onrustig basketbal leverde vervolgens voor beide teams geen score op. De gelijkmaker van Jolly Jumpers zorgde echter voor een wake up call voor de Lions. Na drie driepunters op rij (11-4), waarvan twee van Tanya Bröring, vluchtte de coach van Tubbergen in een time out. Dat bracht de ploeg uit Tubbergen echter niet meer op het goede spoor, in de rest van het kwart scoorde ze nog slechts vier vrije worpen, terwijl het team van Lions verder op dreef raakte. Met twee rake vrije worpen van Lies van Straaten werd het eerste kwart afgesloten (22-8).

Binnen twee minuten in het tweede kwart stond er na een drietje van Myrthe den Heeten een stand van 34-10 op het scorebord en was er nog nauwelijks sprake van een spannende strijd. Marlous Nieuwveen kon alle speelsters speeltijd geven. Het tweede kwart werd rustig uitgespeeld en met 44-26 werd de rust ingegaan.

In de vorige wedstrijden verloor Lions de strijd in het derde kwart. Ook nu was het begin van het derde kwart niet voor de dames uit Landsmeer. De ploeg uit Twente verkleinde de achterstand tot 12 punten (46-34). Dichterbij kwamen de Jumpers echter niet. Onder andere door zeven punten van Charlotte van Kleef werd de voorsprong weer uitgebreid tot 62-41 na het derde kwart.

Het vierde kwart was een kwestie van uitspelen en dat gebeurde ook. Een driepunter van Emma de Wit leverde de maximale voorsprong van 30 punten op (82-52). Bij het eindsignaal stond er 87-61 op het scorebord. Daar waar in de vorige wedstrijd de driepunters niet wilde vallen, scoorde de Lions deze wedstrijd maar liefst 12 driepunters.

Er waren vier speelsters in de dubbele cijfers: Tanya Bröring achttien punten, Charlotte van Kleef twaalf punten, Lindsay Pengel tien punten en Myrthe den Heeten tien punten.

Afbeelding
Landsmeerse wethouder Erik Heinrich houdt vast aan stringent financieel beleid Algemeen 2 aug, 08:48
Afbeelding
Nieuwe Ronde van Oostzaan Algemeen 1 aug, 13:20
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: De kunst van het voordringen Algemeen 1 aug, 12:08
Afbeelding
Met Pauwke de Pauw op boerensafari Algemeen 1 aug, 10:33
Afbeelding
Leesclub Literatuur zoekt nieuwe leden Algemeen 1 aug, 10:21
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Nieuwe wethouder Jacobien van Boeijen: ‘Stappen zetten, dat is mijn drive’ Algemeen 25 jul, 13:27
Afbeelding
Slotakkoord Welcome to the Future Algemeen 25 jul, 08:56
Afbeelding
Wereldtitel voor De Eendracht Den Ilp Algemeen 25 jul, 08:51
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Beet! Algemeen 23 jul, 17:03
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Groot pleinfeest op OBS De Fuik Algemeen 19 jul, 13:27
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.