Slordige midweekse afsluiter van Lions

Lions in de aanval.
Lions in de aanval. (Foto: Jasmijn de Wit )

UTRECHT/LANDSMEER - De dames van Lions speelden woensdagavond een slordige wedstrijd tegen Cangeroes, de nummer 8 in de dameseredivisie. Een goed eerste kwart (10-31) was voldoende om van de Utrechtse ploeg te winnen. Na het eerste kwart leek de koek op en eindigde de wedstrijd bloedeloos in 66-80.

Cangeroes begon de wedstrijd sterk en maakte binnen twee minuten een 5-0 voorsprong. Onder aanvoering van Myrthe den Heeten, die in de eerste helft niet leek te kunnen missen, was die stand echter snel veranderd. Driepunter na driepunter werd er gescoord. Ook verdedigend zat het bij de Landsmeerse basketbalsters goed in elkaar.

Het duurde zes minuten voordat Cangeroes met twee vrije worpen weer wist te scoren en ondertussen was de stand al 7-24. Een geweldig eerste kwart werd afgesloten met een stand van 10-31.
Het tweede kwart startte coach Nieuwveen met vijf bankspeelsters. Drieënhalve minuut lang werd er niet gescoord, door geen der partijen. En weer was het Cangeroes dat de score twee keer opende.

Marlouw Nieuwveen wisselde weer een aantal basisspeelsters terug, die prompt de score weer oppakten: Lies van Straaten met een schotje, scores van Tanya Bröring en daarna weer driepunters van Den Heeten en Van Kleef. Hoewel het minder flitsend was dan in het eerste kwart, stond er bij rust een voorsprong van 28 punten op het scorebord (25-53) en had Myrthe den Heeten al 23 punten gescoord.

In de tweede helft startte Cangeroes verrassend met een zoneverdediging. Lions had tijd nodig voor de omschakeling en daar maakte de Utrechtse ploeg gretig gebruik van. Behalve twee vrije worpen van Den Heeten weet Lions de eerste zes minuten niet tot score te komen. Cangeroes vocht zich puntje voor puntje terug en kwam tot 38-55. Charlotte van Kleef brak de ban en scoorde een driepunter. Tanya Bröring scoorde dit kwart ook nog twee vrije worpen, maar het was alleen Charlotte van Kleef die dit kwart vanuit het veld wist te scoren (11 punten). Het derde kwart werd afgesloten met een 45-68 stand.

Ook het vierde kwart werd nonchalant en slordig gespeeld. Lions kon de concentratie niet opbrengen om een goede wedstrijd neer te zetten. Bijna werd Cangeroes nog een kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd, maar zover liet Lions het uiteindelijk niet komen.

De opdracht was voltooid en er konden weer twee winstpunten bijgeschreven worden. Sprankelend was het echter zeker niet. Te weinig speelsters wisten deze wedstrijd tot scoren te komen. 55 punten van de 80 punten kwamen van Myrthe den Heeten (28) en Charlotte van Kleef (27). Zij scoorden daarvan respectievelijk zeven en vijf driepunters.
De dames van Lions staan nu op een derde plaats in de dameseredivisie en beginnen aan hun kerstreces. Op 8 januari staat er een hele andere wedstrijd op de planning. Er zal dan afgereisd worden naar Katwijk, waar tegen het nog ongeslagen Grasshoppers aangetreden zal worden.
Scores: Myrthe den Heeten 28 punten, Charlotte van Kleef 27 punten, Tanya Bröring 10 punten