Lions in de aanval.
Lions in de aanval. (Foto: Jasmijn de Wit )

Slordige midweekse afsluiter van Lions

Sport

UTRECHT/LANDSMEER - De dames van Lions speelden woensdagavond een slordige wedstrijd tegen Cangeroes, de nummer 8 in de dameseredivisie. Een goed eerste kwart (10-31) was voldoende om van de Utrechtse ploeg te winnen. Na het eerste kwart leek de koek op en eindigde de wedstrijd bloedeloos in 66-80.

Cangeroes begon de wedstrijd sterk en maakte binnen twee minuten een 5-0 voorsprong. Onder aanvoering van Myrthe den Heeten, die in de eerste helft niet leek te kunnen missen, was die stand echter snel veranderd. Driepunter na driepunter werd er gescoord. Ook verdedigend zat het bij de Landsmeerse basketbalsters goed in elkaar. 

Het duurde zes minuten voordat Cangeroes met twee vrije worpen weer wist te scoren en ondertussen was de stand al 7-24. Een geweldig eerste kwart werd afgesloten met een stand van 10-31.
Het tweede kwart startte coach Nieuwveen met vijf bankspeelsters. Drieënhalve minuut lang werd er niet gescoord, door geen der partijen. En weer was het Cangeroes dat de score twee keer opende.

Marlouw Nieuwveen wisselde weer een aantal basisspeelsters terug, die prompt de score weer oppakten: Lies van Straaten met een schotje, scores van Tanya Bröring en daarna weer driepunters van Den Heeten en Van Kleef. Hoewel het minder flitsend was dan in het eerste kwart, stond er bij rust een voorsprong van 28 punten op het scorebord (25-53) en had Myrthe den Heeten al 23 punten gescoord.

In de tweede helft startte Cangeroes verrassend met een zoneverdediging. Lions had tijd nodig voor de omschakeling en daar maakte de Utrechtse ploeg gretig gebruik van. Behalve twee vrije worpen van Den Heeten weet Lions de eerste zes minuten niet tot score te komen. Cangeroes vocht zich puntje voor puntje terug en kwam tot 38-55. Charlotte van Kleef brak de ban en scoorde een driepunter. Tanya Bröring scoorde dit kwart ook nog twee vrije worpen, maar het was alleen Charlotte van Kleef die dit kwart vanuit het veld wist te scoren (11 punten). Het derde kwart werd afgesloten met een 45-68 stand.

Ook het vierde kwart werd nonchalant en slordig gespeeld. Lions kon de concentratie niet opbrengen om een goede wedstrijd neer te zetten. Bijna werd Cangeroes nog een kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd, maar zover liet Lions het uiteindelijk niet komen.

De opdracht was voltooid en er konden weer twee winstpunten bijgeschreven worden. Sprankelend was het echter zeker niet. Te weinig speelsters wisten deze wedstrijd tot scoren te komen. 55 punten van de 80 punten kwamen van Myrthe den Heeten (28) en Charlotte van Kleef (27). Zij scoorden daarvan respectievelijk zeven en vijf driepunters.
De dames van Lions staan nu op een derde plaats in de dameseredivisie en beginnen aan hun kerstreces. Op 8 januari staat er een hele andere wedstrijd op de planning. Er zal dan afgereisd worden naar Katwijk, waar tegen het nog ongeslagen Grasshoppers aangetreden zal worden.
Scores: Myrthe den Heeten 28 punten, Charlotte van Kleef 27 punten, Tanya Bröring 10 punten

Afbeelding
Landsmeerse wethouder Erik Heinrich houdt vast aan stringent financieel beleid Algemeen 2 aug, 08:48
Afbeelding
Nieuwe Ronde van Oostzaan Algemeen 1 aug, 13:20
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: De kunst van het voordringen Algemeen 1 aug, 12:08
Afbeelding
Met Pauwke de Pauw op boerensafari Algemeen 1 aug, 10:33
Afbeelding
Leesclub Literatuur zoekt nieuwe leden Algemeen 1 aug, 10:21
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Nieuwe wethouder Jacobien van Boeijen: ‘Stappen zetten, dat is mijn drive’ Algemeen 25 jul, 13:27
Afbeelding
Slotakkoord Welcome to the Future Algemeen 25 jul, 08:56
Afbeelding
Wereldtitel voor De Eendracht Den Ilp Algemeen 25 jul, 08:51
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Beet! Algemeen 23 jul, 17:03
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Groot pleinfeest op OBS De Fuik Algemeen 19 jul, 13:27
Afbeelding
Nieuwe folderlijn gidst en verleidt bezoeker door Laag Holland Algemeen 19 jul, 12:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.