Regen van parcoursrecords tijdens Twiskemolenloop

Sport
 Eline Keet (snelste dame op de 10EM) met haar vriend Koen de Jong (winnaar halve marathon)
Eline Keet (snelste dame op de 10EM) met haar vriend Koen de Jong (winnaar halve marathon) (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Het weerbericht gaf onvervalst herfstweer op; veel wind en regenzones die over het land trekken. Een temperatuur van maximaal twaalf graden die frisser aanvoelt. Voor hardlopers hoeft zo’n weerbericht geen belemmering te zijn om toch de veters te strikken. Tijdens de Twiskemolenloop, afgelopen zondag, bleek het zelfs een ideale cocktail voor het verpulveren van een parcoursrecord. Maar liefst vier werden er aan flarden gelopen op verschillende afstanden.

Het eerste parcoursrecord ging er meteen aan op de eerste afstand; de 1500 meter. De snelste jongen was Logan Kroon uit Monnickendam met 5:50 minuten. Het snelste meisje was Maartje Rol met 6:00 minuten, waarmee ze niet alleen een PR liep maar ook een parcoursrecord. Op de 3 kilometer was de snelste jongen Jelle Mulder uit Landsmeer met 13:35 minuten. Het snelste meisje was Erica Jesterhoudt uit Amsterdam met 14:47 minuten.

Op de 10 kilometer kwam Ingrid Klaassen als eerste over de finish en verbrak met haar tijd van 37:31 minuten het parcoursrecord voor de dames op deze afstand. “Drie weken geleden liep ik de marathon van Amsterdam. Ik was benieuwd hoe het zou gaan vandaag. Op de terugweg was er flinke tegenwind maar toch ging het goed”. De snelste heer kwam als tweede binnen in een tijd van 38.10 minuten.

Op de halve marathon gebeurden afgelopen zondag bijzonder dingen. Koen de Jong, bekend van de Sport/rusten-marathonschema’s, liep op vermogen. “Met een wattagemeter hield ik mijn wattage in de gaten en had als doel onder de 1.15 te lopen. Dit ter voorbereiding op de marathon van Valencia, die ik in 2.30 uur wil lopen.” Koen kwam binnen op 1.14.22 waarmee hij ook het parcoursrecord verbrak.

Cunera Koeleman was de snelste dame op de halve marathon met een razendsnelle tijd van 1:24:25 en ook zij verbrak het parcoursrecord, zij liep er zelfs ruim drie minuten van af!

Een groep van 18 psychologen van GGZ instelling I-Practice verschenen aan de start van de 5 en 10 kilometer en toonden hoe sport kan verbroederen. Hannah Hurley vertelde “Wij wilden als collega’s iets sportiefs doen, om aandacht te vragen voor de mentale en fysieke gezondheid. We hebben samen getraind voor deze loop en hier een goed doel aan gekoppeld. We hebben meer dan 1500 euro ingezameld voor de voedselbank. Sommige collega’s zijn meegekomen om ons aan te moedigen, dit alles heeft de onderlinge band echt verstevigd.”

Alle uitslagen en foto’s staan op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop is op zondag 4 december, de inschrijving is geopend.