Heren Landslake Lions verliezen in Zandvoort

Beeld uit de wedstrijd.
Beeld uit de wedstrijd. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Na een pauze van maar liefst vijf weken mochten de Landslake Lions afgelopen weekend weer aantreden. De tegenstander was naamgenoot The Lions uit Zandvoort.

Beide teams hadden tot aan zaterdag drie wedstrijden gespeeld, waarvan twee gewonnen. Bij de Lions uit Landsmeer ontbraken twee belangrijke spelers. Arild Geugjes reist momenteel door Zuidoost-Azië en Ibrahim Louh ontbrak vanwege een knieblessure. Samen waren ze in de eerste drie wedstrijden goed voor gemiddeld 32 punten. Daar tegenover stond de terugkeer van oudgediende Jochem Witte. Die na een tijdlang meetrainen besloot om zich vanaf heden ook regelmatig tijdens de wedstrijden te laten zien.

In het eerste kwart was het ook direct Jochem Witte die de eerste vier punten op het bord zette. De scores werden uitgewisseld en na twee minuten was de stand 4-7 in het voordeel van de Lions uit Landsmeer. Daarna was het het team uit Zandvoort dat de wedstrijd meer naar zich toe begon te trekken. Het gemis van Geugjes en Louh was zowel aanvallend en verdedigend voelbaar en de ploeg uit Landsmeer werd regelmatig onder de borden verslagen. Stand na het eerste kwart: 25-12

Aan het begin van het tweede kwart liep de ploeg uit Zandvoort verder uit en halverwege het tweede kwart keek Landslake tegen een achterstand van 18 punten aan. Coach Harry Duikers nam een timeout en besloot over te gaan tot het spelen van een zone-verdediging. Dit bleek een goede zet, want het team uit Zandvoort had hier zichtbaar moeite mee en kwam de laatste zes minuten van het kwart niet meer tot scoren. Mede door het goede verdedigen en een aantal rake schoten van Auke Bouwmeester was de ruststand 40-31.

In de tweede helft ging de ploeg uit Landsmeer verder waarmee het was geëindigd en kroop langzaam dichterbij. Na drie minuten was de stand nagenoeg gelijk: 43-42. Ondertussen nam de frustratie toe in Zandvoort, waardoor Witte regelmatig naar de vrije worp lijn werd gestuurd en hij benutte deze buitenkansjes feilloos. Toch wist de ploeg uit Zandvoort zich langzaam te herpakken en een beter antwoord te vinden op de zone-verdediging. Stand na het derde kwart: 58-50

In het vierde kwart liepen The Lions verder uit tot 13 punten. Even leek de ploeg uit Landsmeer via een driepunter van Thijn Zevenhek nog aan te zetten voor een eindsprint, maar de tank was zichtbaar leeg. Zo eindigde de wedstijd met een eindstand van 78-69 in het voordeel van de ploeg uit Zandvoort. Topscorers: Jochem Witte (28) en Auke Bouwmeester (15)

Aanstaande zaterdag speelt Landslake Lions een thuiswedstrijd in de eigen ICL om 17.00 uur tegen BV Amsterdam.