Verdiende overwinning Topkip Lions op Lekdetec

Lions in de aanval.
Lions in de aanval. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Topkip Lions maakte zich het op het eind van de wedstrijd nog moeilijk, maar uiteindelijk wisten de Landsmeerse dames afgelopen zaterdagavond de punten in huis te houden. Volkomen verdiend won Topkip Lions met 74-70 van Lekdetec uit Bemmel.

De basketbalsters van Topkip Lions konden zich de eerste competitiewedstrijd tegen Lekdetec nog goed heugen. Onnodig hadden ze die wedstrijd verloren. Dat wilden ze deze wedstrijd graag rechtzetten. Maar in de eerste minuten van de wedstrijd leek het daar nog niet op. De eerste score van de wedstrijd was nog wel een mooie driepunter van Myrthe den Heeten, maar daarna was het Lekdetec dat het spel bepaalde. Een donderpreek tijdens een timeout van coach Chris van Kampen bij een stand van 5-11 zette de Landsmeerse dames weer op het goede spoor. De verdediging zag er ineens een stuk strakker uit en steals leidden tot een paar mooie scores van Emma de Wit in de fastbreak. Binnen twee minuten was de stand rechtgezet (14-13) en vluchtte de Bemmelse coach in een time-out. Dat hielp echter weinig, want met een stand van 20-15 werd het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart was de eerste score voor Lindsay Pengel. Topkip Lions had de verdediging goed op orde en had vooral Lisanne de Jonge goed in de tang. Toch kwam Lekdetec terug tot 24-24. Bij Bemmel was het vooral Renske Tool die in de eerste helft de punten maakte. Als de Bemmelse ploeg dacht de aansluiting gevonden te hebben (24-24), antwoordde Topkip Lions meteen met een driepunter van Myrthe den Heeten en een fastbreak van Charlotte van Kleef (29-24). De coach van Bemmel probeerde met een timeout de flow van Topkip Lions te doorbreken, maar coach Van Kampen verraste Bemmel en zette Indy le Belle en Janna Vogelaar in. Beide jonge speelsters lieten verfrissend en onbevangen spel zien. Mede door zeven punten van Indy le Belle ging Topkip Lions met een 38-26 voorsprong de rust in.

Na de rust ging Topkip Lions door met het goede spel. Een driepunter en scores van Epiphany Etienne en Lindsay Pengel gaven de Landsmeerse ploeg een 18-punten voorsprong (47-29). Maar toen kwam de klad erin. De Bemmelse ploeg kwam op stoom en sloop naderbij. Topkip Lions werd onrustig en leed veel balverlies. Het publiek hunkerde naar een Landsmeerse timeout en bij een stand van 52-45 kwam die dan eindelijk. De voorsprong was  echter al aanzienlijk geslonken. De flow van Bemmel werdt gebroken. Een driepunter van Indy le Belle en een buzzerbeater van Lindsay Pengel zorgden voor een 58-46 stand na drie kwarten, maar Lekdetec heeft gevoeld dat het nog een wedstrijd was en dat er nog van alles mogelijk was.

Aan de hand van de Bemmelse Yordi Kathman, die deze wedstrijd met scherp schoot, kroop Lekdetec terug en binnen twee minuten was het weer een echte wedstrijd, 58-54. Dichterbij dan twee punten kwam de tegenstander niet meer. Steeds als Lekdetec dichterbij kwam, was er wel een Landsmeerse speelster die weer een mooie score voor haar rekening nam. Bij 58-54 maakte Epiphany Etienne een goede score. Bij 62-60 schoot Myrthe den Heeten twee vrije worpen raak. Janna Vogelaar vergrootte de voorsprong van naar 66-62. En aan het eind van de wedstrijd was het Charlotte van Kleef die met de laatste vijf punten de wedstrijd binnensleepte, 74-70. Deze mooie overwinning geeft Topkip Lions vertrouwen in de rest van de competitie.

Scores: Lindsay Pengel 14 (5 assists), Charlotte van Kleef 14 (8 rebounds), Indy le Belle 13, Epiphany Etienne 12, Myrthe den Heeten 10, Emma de Wit 5, Janna Vogelaar 2, Anouschka Meijer 2, Nadine Boesaart 2.