En weer een score in de maak.
En weer een score in de maak. (Foto: Aangeleverd)

Landslake Lions Heren na rust ruim langs BV Amsterdam

Sport

LANDSMEER - Afgelopen zaterdag kwam in het Indoor Centrum van Landsmeer BV Amsterdam, de nummer laatst van de competitie, op bezoek bij de Lions. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om zicht te houden op de bovenste plekken in de rangschikking. Bij de Lions debuteerde power forward Kai Roelofs, een talent dat uitkomt in de jongens u18 eredivisie.

De Lions namen in het eerste kwart via scores van Jochem Witte en Thijn Zevenhek al snel de leiding (7-3). Daarna was het BV Amsterdam dat beter in het ritme kwam. Veel onnodig balverlies aan de kant van Landsmeer en een aantal rake schoten van BV Amsterdam zorgden voor een stand van 10-18. Door driepunters van Justin van der Ven en Ivar Kroon (met bonus) werd het kwart met een miniem verschil afgesloten, 17-18.

In het tweede kwart was het vooral Jochem Witte die zijn team met sterk spel onder het bord op sleeptouw nam. Landslake bleef echter slordig basketballen en was vaak niet alert in de verdediging, waardoor BV Amsterdam aansluiting kon houden. De stand bij rust: 40-37.

Na de rust zette coach Harry Duikers een zoneverdediging neer. Dit bleek, net als vorige week in Zandvoort, de juiste zet. De aanval van Amsterdam werd hiermee sterk ontregeld en Landsmeer kwam steeds beter in het spel. Aan het eind van het kwart stond er 60-47 op het bord.

BV Amsterdam gaf zich niet zomaar gewonnen en vond langzaam maar zeker gaatjes in de verdediging van de Lions. Halverwege het vierde kwart was de voorsprong teruggebracht tot slechts 5 punten, 65-60. Het leek er op dat het nog spannend ging worden, totdat een totaal ontketende Ivar Kroon besloot dat het genoeg was geweest. Met drie driepunters op rij gooide hij eigenhandig de wedstrijd in het slot. Via scores van Thijn Zevenhek en Auke Bouwmeester werd er een eindstand van 82-63 genoteerd. Topscorers: Ivar Kroon (27, 7 driepunters), Jochem Witte (17) en Thijn Zevenhek (16).

De Lions staan nu op plek 3 in de competitie. Op zaterdag 3 december om 14 00 staat de uitwedstrijd tegen BV Arrows uit Dokkum op het programma.

Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 30 jan, 10:34
Afbeelding
Burgemeester Léon de Lange: 'Mét elkaar praten, in plaats van óver elkaar' Nieuws 27 jan, 09:10
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Lokaal Landsmeer en Positief Landsmeer willen door met coalitie Nieuws 24 jan, 10:30
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Landslake Lions wint nipt van BC Apollo Sport 23 jan, 15:44
Afbeelding
Zondagmiddagconcert met bekend gezicht Uitgaan 23 jan, 14:16
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Mannen en luisteren Column 23 jan, 13:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.