Heren Landslake Lions winnen spannende wedstrijd van BV Arrows

De Lions in de aanval.
De Lions in de aanval. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Op zaterdag 3 december om 14.00 uur stonden de Landslake Lions op het veld in de buurt van Dokkum voor een wedstrijd tegen het in punten gelijkstaande BV Arrows. De mannen uit Landsmeer begonnen met acht man aan de wedstrijd. Bij de Lions keerde Ibrahim Louh terug van een blessure.

Coach Harry Duikers zette in het eerste kwart direct een zone-verdediging neer. De reden hiervoor was de kleine rotatie en het feit dat dit de afgelopen wedstrijd goed had gewerkt. Het eerste kwart ging gelijk op en het was Ibrahim Louh die direct weer zijn waarde toonde door er negen punten in te gooien. BV Arrows bleef ook de punten maken en zo eindigde het eerste kwart met 21-23 in het voordeel van de Lions.

Tijdens de start van het tweede kwart grepen de Lions direct het initiatief. Via scores van Ivar Kroon en een driepunter van Auke Bouwmeester liepen de mannen uit Landsmeer uit naar 21-28. Dat gat bleef tot halverwege het kwart. Daarna gaven de Lions makkelijk schoten weg en werd regelmatig de aanvalsrebound aan BV Arrows gegund. Hierdoor kwamen de mannen uit Friesland terug in de wedstrijd. Het was met name aan de sterk spelende Thijn Zevenhek te danken dat de Lions met één punt voorsprong (42-43) de rust ingingen.

Lions startte de tweede helft zwak. BV Arrows nam direct de leiding over, maar kon niet ver uit lopen. Steeds wanneer de Friezen een gaatje dreigden te slaan, antwoordden de Lions met een knappe score. Stand na derde kwart: 61-57.

In het vierde kwart gaven de Lions nog tien minuten alles wat ze hadden. Ivar Kroon opende direct met een driepunter en Auke Bouwmeester zette vervolgens met een sterke drive naar de basket de achterstand om naar een voorsprong, 61-62. De Lions bleven scoren en het was pas bij stand van 61-68 dat BV Arrows weer wat terug deed. De wedstrijd was nog niet gespeeld. Wederom gaven de Lions makkelijk de aanvalsrebound weg en BV Arrows kwam terug op tot op één punt, 67-68. Daarna was het de achttienjarige Thijn Zevenhek die bijna eigenhandig de wedstrijd met een driepunter, meerdere drives en vrije worpen in het voordeel van de Lions besliste. Eindstand: 75-82. Topscorers: Thijn Zevenhek (27), Ibrahim Louh (23) en Auke Bouwmeester (14)

Volgende week spelen de Lions wederom een verre uitwedstrijd. BV Leeuwarden is op zaterdag om 20.00 uur de tegenstander.