Jonkies Lions zorgen voor overwinning op Harlemlakers

Weer een score.
Weer een score. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Met een 85-75 overwinning hebben de mannen van Landslake Lions zich afgelopen weekend steviger op een plek in de middenmoot van de Tweede Divisie genesteld.

Coach Harry Duikers miste in vergelijking met vorig weekend drie spelers vanwege blessures en werkverplichtingen. Deze drie spelers zijn goed voor een leeftijd van rond de veertig jaar waardoor de gemiddelde leeftijd van de wedstrijdselectie drastisch kelderde. Het gemis van ervaring werd tijdens de wedstrijd ruimschoots gecompenseerd door talent, werklust en bravoure.

De tegenstander, Harlemlakers, was met zeven man afgereisd naar Landsmeer en begon goed aan de wedstrijd. Het spel van de mannen uit Osdorp wordt gekenmerkt door de vele driepunters die ze gedurende de wedstrijd schieten. De eerste veldscores waren dan ook allemaal van achter de boog en zette daarmee de Lions op een 6-13 achterstand. Daarna was het de beurt aan de jongere spelers van de Lions. Ivar Kroon (20), Thijn Zevenhek (18), Kai Roelofs (17) en Arthur Zondervan (16) zorgden voor meer verdedigende druk en een hoger tempo in de aanval. De mannen uit Osdorp hadden geen antwoord op de sterke drives naar de basket en kwamen al snel in foutenlast. De Lions profiteerde dankbaar. Ruststand: 40-31

Na rust gingen de mannen uit Landsmeer verder met waar ze gebleven waren. Het waren Ivar Kroon vanachter de driepuntlijn, Kai Roelofs en Thijn Zevenhek onder het bord die zorgden voor de scores van de Lions. Richting het einde van het kwart werd het verdedigend toch weer wat minder bij de Lions, waardoor het niet lukte om verder uit te lopen en de ploeg uit Osdorp zelfs dichterbij kon komen, 63-57.

In het vierde kwart sloop Harlemlakers dichterbij. Maar steeds als het gat gedicht leek te worden antwoordde Ivar Kroon en Arthur Zondervan met een knappe driepunter. Toch werd het nog erg spannend en de Lions kwamen zelfs op een 74-75 achterstand. Weer was het Ivar Kroon die de Lions met een driepunter op voorsprong zette. Het lukte de Harlemlakers vervolgens niet meer om te scoren en ze werden gedwongen om fouten te maken. Arthur Zondervan profiteerde feilloos en maakte vier vrije worpen op een rij. Het slotstuk was uiteindelijk voor Kai Roelofs die met een dunk iedereen op de banken kreeg. Eindstand: 85-75

Topscorers: Ivar Kroon (25), Arthur Zondervan (20) en Thijn Zevenhek (16). De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 11 maart om 17:00u thuis in de ICL.