Heren Landslake Lions winnen uit van BV Amsterdam

Auke Bouwmeester met een drive naar de basket.
Auke Bouwmeester met een drive naar de basket. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Hoewel BV Amsterdam de laatste plek in de competitie bezet wisten de Lions vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Thuis werd pas in de tweede helft afstand genomen en bij de ploeg uit Landsmeer ontbraken nog altijd veel spelers wegens blessures. Aangevuld met talent uit de U18 wisten de heren van Landslake wel de winst naar zich toe te trekken: 65-71.

De eerste score van de wedstrijd was van BV Amsterdam. Daarna nam Landslake de leiding over en gaf die ook niet meer uit handen, zo zou later blijken. Thijn Zevenhek en Ivar Kroon zorgden voor de aanvallende productie in het eerste kwart dat afgesloten werd met een 10-18 voorsprong. In het tweede kwart wisselde BV Amsterdam naar een zone-verdediging. Hier hadden de Lions het aanvankelijk lastig mee. Veel ballen werden onnodig weggegooid en open schoten werden gemist. Amsterdam kroop dichterbij en na zes minuten spelen stond het 26-27.Toch wist Landslake er net op tijd het hoofd weer bij te krijgen en via tien punten van Auke Bouwmeester dit kwart gingen de heren uit Landsmeer rusten met een 28-35 voorsprong.

In de tweede helft startten de Lions wederom scherp en via driepunters van Arthur Zondervan en Auke Bouwmeester liepen ze verder uit. De voorsprong bleef hangen rondom de tien punten en bereikte begin vierde kwart zijn maximum: 41-56. Toch werd het nog spannend. Met nog drie minuten op de klok maakte BV Amsterdam negen punten op een rij waardoor het verschil werd teruggebracht tot twee punten, 60-62. Wederom waren het Auke Bouwmeester en Thijn Zevenhek die daarna met sterke drives naar de basket het verschil maakte. Met een stand van 62-69 leek de wedstrijd gespeeld, maar BV Amsterdam gooide er nog een knappe driepunter in. Coach Harry Duikers nam een time-out en na de inname werd er direct een fout gemaakt. Rookie Liam Rosenberg mocht tweemaal aanleggen voor een vrije worp, faalde niet en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

Topscorers: Auke Bouwmeester (26), Thijn Zevenhek (20) en Arthur Zondervan (12). Volgende week spelen de Heren thuis om 19.00 in het ICL tegen BV Arrows.