Heren Landslake Lions hebben verlenging nodig voor de winst

Blijdschap na afloop.
Blijdschap na afloop. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER  - Terwijl in de grote zaal de finales van de Nederlandse Beker werden gespeeld, ontvingen de Heren van Landslake Lions in de bijzaal van het ICL BV Arrows uit Dokkum. Bij de Lions stond, na een twee maanden afwezigheid vanwege een meniscusoperatie, center Ibrahim Louh weer op het veld. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Landsmeer in een spannende wedstrijd na verlenging met 78-74 en werd zo de vijfde plaats in de competitie definitief veiliggesteld.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel balverlies en zwak rebounden aan Landsmeerse kant. BV Arrows pakte veel aanvallende rebounds, speelde agressiever en slimmer. Toch verzuimde de ploeg uit Dokkum afstand te nemen en mede door tien punten van Thijn Zevenhek was het verschil bij rust zes punten, 33-39.

De start van de tweede helft leek een kopie van de eerste. BV Arrows opende met een driepunter en liep al snel uit naar een voorsprong van elf punten.Toch keerde het vuur weer terug bij de Lions. Halverwege de tweede helft plaatste de Lions aan de hand van Ibrahim Louh, Thijn Zevenhek, Kai Roelofs en een fantastische score van Liam Rosenberg een 10-0 run waardoor de stand met nog zes minuten te spelen weer gelijk was, 55-55.

Landslake nam de leiding over en met een stand van 66-65 met zes seconden op de klok mocht Liam Rosenberg twee vrije worpen nemen. Het maakte de eerste en miste de tweede, 67-65. Ibrahim Louh leek vervolgens de aanvallende rebound te pakken, maar werd afgefloten voor een ‘over-the-back’ fout.. Het betekende dat hij met vijf fouten naar de kant moest en BV Arrows twee vrije worpen mocht nemen. Deze kans werd knap verzilverd en zo moesten de mannen een verlenging spelen.

Landslake liet het hoofd niet hangen. In de verlenging was het Ivar Kroon die met twee knappe driepunters de Lions aanvallend de goede richting op wees. Bij een stand van 76-74 met nog vier seconden te spelen mocht Liam Rosenberg wederom twee vrije worpen nemen. Hij maakte ze feilloos en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de Lions.

Topscorers: Thijn Zevenhek (24), Ivar Kroon (13) en Liam Rosenberg (12). Volgende week spelen de Heren hun laatste thuiswedstrijd om 17.00 in het ICL tegen koploper BV Leeuwarden.