Verslag basketbal

Sport
Tijdens time instrueert coach Duikers zijn spelers.
Tijdens time instrueert coach Duikers zijn spelers. (Foto: Sander Mutsaards)

LANDSMEER - De basketballers van Landslake Lions deden afgelopen zaterdag goede zaken in de strijd om de 2e plaats. Tegenstander Lisse werd met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. De wedstrijd begon rommelig wat voornamelijk te danken was aan de Landsmeerse tafel. Er bleek iets niet goed te functioneren waardoor de wedstrijd een paar keer hinderlijk onderbroken moest worden. Lisse bleek daar weinig last van te hebben maar LLL kwam wel aarzelend op gang. Stand na 1e kwart 20-25 voor de gasten. Ook de scheidsrechters leken wat van slag door de meest rare overtredingen te zien.

Landslake Lions vaster op tweede plaats

Door Harry Duikers

Nadat de coaching staf de spelers weer gefocust kregen vonden de Landsmeerders regelmatig het netje. Met rust was er al een kleine voorsprong opgebouwd. 45-43.

De tweede helft was vooral de helft van center Ibrahim Louh. Betreffende speler heeft zich na een vervelende knieblessure inclusief operatie weer helemaal terug geknokt tot een hoog niveau. Hij schakelde de beste speler van Lisse uit en en passant wist hij in de 2e helft nog 19 punten te scoren. Vaak op assist van de overige spelers. Lisse kwam er uiteindelijk niet meer aan te pas en moest de punten in Landsmeer laten. Eindstand 88-78. “Dat was even genieten” sprak coach Harry Duikers na afloop. “Niet alleen de routine van Ibrahim gaf de doorslag maar ook moeiteloos onze jeugdspelers aanhaakten. En met 5 spelers in de dubbele cijfers is er sprake van een echte team prestatie”

Top scorers: Ibrahim Louh 19, Dolf Veltman 15, Auke Bouwmeester 13, Arild Geugjes 12, Liam Rosenberg 11.

Zaterdag aanstaande wacht de uitwedstrijd tegen Harlemlakers.