Vaar mee: op zoek naar de blauwe kiekendief in het Ilperveld

Uit
De blauwe kiekendief.
De blauwe kiekendief. (Foto: Otto de Vries)

LANDSMEER - Vaar zondag 19 februari mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland. Vóór zonsopkomst vaar je tussen de verschillende eilandjes door, in het fraaie natuurgebied Ilperveld, op zoek naar de blauwe kiekendief.

Zie je zo vroeg de blauwe kiekendief!? Deze bijzondere en majestueuze roofvogel begint de dag vroeg. Prachtig, om ze laag over de veenweiden en het goudgele riet te zien zweven, op zoek naar een prooi. Blauwe kiekendieven overwinteren in het trilveen gebied bij Landsmeer, onder de rook van Amsterdam. De gids weet waar hun slaapplaats zich bevindt en kan onderweg van alles vertellen over deze roofvogel én over dit bijzondere natuurgebied.
De liefhebbers moeten er wel vroeg voor op. De boot vertrekt om 7.00 uur, dus graag vanaf 6.30 uur verzamelen. Neem een verrekijker mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het koud zijn.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, maar meld dit van tevoren aan. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl