Wijzer-lezing over Drs. P en Willem Wilmink

Uitgaan
Drs. P
Drs. P (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Op vrijdag 1 maart van 15.00 tot 17.00 uur houdt Vic van de Reijt een lezing bij Wijzer Landsmeer met als titel ‘Drs. P en Willem Wilmink voor het voetlicht’. De lezing wordt ondersteund met muziek en beelden.

Vic van de Reijt heeft naast zijn literaire belangstelling grote interesse in muziek. Hij noemt zichzelf ‘hoeder van bedreigde muzieksoorten’. Als een van de beheerders van de nalatenschap van Drs. P haalt Vic tijdens de lezing herinneringen op aan de schrijver van onvergetelijke liederen. 

Drs. P (1919-2015) geldt als een van de grootste Nederlandse tekstdichters van de twintigste eeuw. Hij werd bekend van liedjes als ‘Veerpont’ (Heen en weer), ‘Dodenrit’ (Trojka hier, trojka daar), ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’ en ‘Het Trapportaal’.

Ook Willem Wilmink (1936-2003) staat centraal staan in deze lezing. Wilmink was een meester in het verwoorden van herkenbare emoties in een mooie, verzorgde taal. Wilmink was een uiterst creatieve veelschrijver die een enorme hoeveelheid teksten heeft nagelaten. Hij schreef misschien wel de mooiste liedjes in het Nederlandse taalgebied (’Frekie’, ‘Arm Den Haag’, ‘De meisjes uit vervlogen dagen’) en leverde teksten voor kinderprogramma’s als Sesamstraat, De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen. 

De lezing vindt plaats in het gebouw van SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b. Men hoeft zich niet op te geven. Starttijd is om 15:00 uur. Toegangsprijs is € 4,00 inclusief koffie/thee. Graag betalen met pin. Voor meer informatie: 020-4824190.

Willem Wilmink