Amicitia-concert rond thema ‘Ridders en Draken’ in De Purmaryn

Uitgaan
Hier gaat het gebeuren.
Hier gaat het gebeuren. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER/PURMEREND - Muziekvereniging Amicitia neemt op zondag 21 april het publiek in Theater De Purmaryn mee naar een spannend en dynamisch tijdperk: een concert rond het thema  ’Ridders en Draken’. Toegang is gratis.

2024 is het Chinese Jaar van de Draak. Voor Amicitia een mooie aanleiding om het publiek mee op reis te nemen naar een tijdperk waarin ridders als helden werden gezien en draken verslagen moesten worden. Een en al spanning en magie dus.

Kastelen, ridders, draken, koningen, prinsen en prinsessen – ze komen op 21 april allemaal langs in het gevarieerde concert. Hierin kan het stuk ‘Joris en de Draak’ natuurlijk niet ontbreken; een mars rondom het kasteel (Castel Coch) evenmin. Heel dynamisch is het stuk ‘The Kings go Forth’. In de middeleeuwen speelde het leven zich af in de kerk (de geestelijken), de kroeg (het volk) en aan het hof (de koningen). Dit stuk maakt dat heel beeldend.

Ook de jeugdorkesten (JOL1 en JOL2) laten deze middag van zich horen. Er wordt zelfs gezongen door de kinderen die de afgelopen weken AMV-les hebben gekregen. De draak van Drakesteijn, Ridder Martijn en ridder Koen, Ridder Florian – een en al ridders en draken. JOL2 speelt ook het driedelige ‘Knights of the round table’ van Eric Swiggers. 

Loterij

Wie in de pauze een lootje koopt maakt kans op een diner voor twee. Deze prijs is beschikbaar gesteld door restaurant Chez Etienne in Landsmeer. Hiermee steunt de concertbezoeker de vereniging en kan ze dit soort concerten gratis blijven aanbieden. 

Het harmonieorkest staat onder leiding van Pierre Volders, en de jeugdorkesten worden gedirigeerd door Robert Zwitser. Het concert begint om 15.00 uur in Theater De Purmaryn (zaal open vanaf 14.30 uur). De toegang is gratis.