‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’

Zorg
Kevin Hage in MyHealthClub Heerhugowaard.
Kevin Hage in MyHealthClub Heerhugowaard. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Van personal training tot het opstellen van voedingsschema’s en het begeleiden van het pittige ‘buikspierkwartier’: Kevin Hage (26) zit niet stil als manager van sportschool MyHealthClub in Heerhugowaard. Binnen deze functie combineert Kevin zijn twee grote passies: personal training en diëtiek. Zijn drive zorgt ervoor dat hij soms 60-urige werkweken maakt. “Mensen helpen en zien groeien, daar haal ik veel voldoening uit.”

Door Rosalie Buding

Kevin heeft sport altijd al leuk gevonden. “Toen ik op mijn zestiende Sport en Bewegen studeerde, was ik heel timide. En dan word je tijdens stage een fitnessschool ingegooid. Dat is best lastig, maar je moet het gewoon doen. Ik begon met ongemakkelijke gesprekken over het weer, haha. Inmiddels gaat het me een stuk beter af en heb ik een goede band met de mensen die ik personal training geef. Er is vertrouwen, ze delen persoonlijke verhalen met me. Dat is mooi.” 

waarom sporten gezond
Beeld: AgHeeremansphotography

Endorfine

Door te sporten voelen we ons steeds lekkerder; zowel fysiek als mentaal. Kevin: “Tijdens het sporten maak je endorfine aan. Dit is een gelukshormoon, waardoor je een gevoel van voldoening krijgt. Daarom is sporten een uitlaatklep, je voelt je mentaal beter.” Daarnaast kan sporten volgens de expert welvaartsziekten tegengaan, zoals diabetes type 2 of hart- en vaatziekten.

‘In 6 maanden 20 kilo verliezen is niet realistisch’

Regelmatig bewegen is belangrijk, zeker als je fysieke klachten hebt. Kevin: “Wist je dat je buikspieren verzwakken als je veel zit? Daar kun je rugklachten aan overhouden. Daarom is het belangrijk om regelmatig te bewegen – zeker als je een kantoorbaan hebt.” ‘Traplopen, opstaan en weer zitten, even stretchen en wat jumping jacks’ is zijn advies, hoewel je de jumping jacks misschien niet direct naast je bureau zal doen. Sport helpt óók bij zelfvertrouwen. “Veel mensen zijn onzeker. Als je lichaam er beter uitziet, krijgt je zelfvertrouwen ook een boost.” 

De weg naar succes

Eén hobbel op de weg naar het lichaam der lichamen: het verwachtingspatroon is vaak te hoog. Kevin: “Mensen willen snel resultaat. Over 6 maanden 20 kilo kwijtraken is niet realistisch. Ik ben naar mijn klanten heel eerlijk in het verwachtingspatroon. Dat zijn al onze personal trainers. De weg naar succes is nooit een rechte lijn. Een halve kilo per week kwijtraken is wél mogelijk.” 

De fitboys en fitgirls die ons om de oren vliegen hebben dan ook niet altijd een goede invloed. Kevin: “Hoewel zulke accounts je kunnen motiveren om te bewegen, schept het ook onrealistische verwachtingen. Dit werkt demotiverend als het niet uitpakt zoals je had verwacht.” 

Stok achter de deur

Bewegen is gezond en het is belangrijk dat dit te allen tijde essentieel is, betoogt Kevin. “Ik merk dat veel mensen door corona achteruit zijn gegaan. Er was veel behoefte om te trainen en het is belangrijk dat dit ook kan. Veel mensen hebben een stok achter de deur nodig.” Kevins dagen zijn volgepland nu hij manager is. “Ik begin meestal om 06:30. Vanaf 07:00 stromen de mensen binnen die voorafgaand aan werk willen sporten. Ik geef - naast personal training en voedingstips - ook groepsles Synrgy en het buikspierkwartier. Daarnaast willen we de kwaliteit van de begeleiding nog meer verbeteren.”

Met het zomerseizoen in aantocht komen er leuke dingen aan, waaronder buitenlessen. Ideaal om daarna af te koelen in het zwembad, of te stomen in de sauna. Kevin: “Je bent van harte welkom!”

waarom sporten gezond


Beeld: AGHeeremansPhotography