Twee voertuigen in beslag genomen en 13.000 euro geïnd bij controles

112-nieuws
Twee voertuigen in beslag genomen en 13.000 euro geïnd bij controles in Maassluis
Twee voertuigen in beslag genomen en 13.000 euro geïnd bij controles in Maassluis (Foto: 112maasmedia)

De politie en de Belastingdienst hebben samen op een tweetal locaties in Maassluis controles verricht op bestuurders van voertuigen die schulden hebben openstaan bij de Belastingdienst. Hierbij zijn twee voertuigen in beslag genomen en er is zo’n 13.000 euro geïnd door de Belastingdienst.

In de middag werd de controle gehouden op de Hooge Zeedijk in Maassluis, in de avond werd de controle verplaatst naar de Industrieweg in Maassluis. In de buurt van de controle stond een ANPR-camera, die kentekens razendsnel controleert in het systeem en kijkt of er een schuld openstaat op het desbetreffende voertuig.

Als de ANPR-camera een voertuig heeft gezien waarvan de bestuurder (mogelijk) schulden heeft openstaan bij de belastingdienst, ging de motorrijder van de politie er achteraan. Op de controle locatie werd gekeken of het klopt dat er schulden openstaan en hoeveel de schuld is.

Diverse personen hebben schulden afgelost. Twee mensen konden niet betalen, hun voertuig werd daarop in beslag genomen. Een berger is ter plaatse gekomen om de voertuigen mee te nemen.

Naast het innen van belastingschuld stuitte de politie bij een aantal controles ook op andere misstanden. Zo bleek een bestuurder te rijden zonder rijbewijs, bleek er geen verzekering op een auto te zitten en er reed een bestuurder onder invloed van drugs.