‘Wij hebben laten zien oog te hebben voor elkaar’

6 jan, 08:00 Algemeen

In zijn vanwege de coronapandemie ook dit jaar opgenomen nieuwjaarstoespraak zegt burgemeester Edo Haan grote waardering te hebben voor ondernemers die met creatieve oplossingen hun winkel of een bedrijf overeind houden. 

Chrit Wilshaus

Een groot applaus verdienen volgens hem ook al die leerkrachten, zorgmedewerkers en vrijwilligers, “die onder moeilijke en steeds wisselende omstandigheden met grote inzet kinderen ontwikkelen, mensen helpen en de samenleving draaiende houden en zo laten zien dat Maassluis een sociale stad is waar iedereen telt.”

Goede hoop

Volgens de eerste burger legt de pandemie, en de huidige lockdown als gevolg van de omikron-variant, een zware druk op de samenleving, worden lontjes korter, nemen tegenstellingen toe, verhardt de samenleving en verminderen tolerantie en onderling respect. “Het is te gek dat mensen in dit land wegens bedreiging beveiligd moeten worden omdat ze hun werk doen. Ook deze prijs van de pandemie is te hoog.” Ondanks al deze negatieve ontwikkelingen, heeft Haan goede hoop dat saamhorigheid en solidariteit daar verandering in kunnen brengen. “Daarvan zijn er in Maassluis voorbeelden genoeg.” En wat de omikron-variant betreft, merkt de burgemeester in zijn videoboodschap op: “We zullen nog een keer de schouders er onder moeten zetten en er voor elkaar zijn. Ik weet zeker dat Maassluis dat gaat lukken. Wij hebben de afgelopen jaren laten zien dat we oog hebben voor elkaar en elkaar niet in de steek gelaten.”

Elkaar weer kunnen ontmoeten

“Ik hoop dat het ons met z’n allen lukt om dit jaar het virus onder controle te krijgen”, aldus burgemeester Haan die benadrukte dat we daar zelf veel aan kunnen doen door ons te laten vaccineren (boosteren) en ons aan de basisregels te houden. Kort samengevat komen die neer op anderhalve meter afstand houden, handen wassen, ventileren, testen en thuisblijven bij klachten. Naast het (gezamenlijk) onder controle krijgen van het virus wordt 2022 volgens de voorzitter van college en raad tevens het jaar waarin verder aan Maassluis wordt gewerkt, we elkaar weer kunnen ontmoeten, sporten en naar werk of school kunnen. “Samen met ondernemers, culturele instellingen en verenigingen in de stad laten wij Maassluis bloeien. In maart met de nieuwgekozen gemeenteraad.

De burgemeester besluit zijn nieuwjaarswens, die te bekijken is op de website en het YouTube-kanaal van de gemeente Maassluis, met alle Maassluizers “veel liefde, geluk en gezondheid” toe te wensen.

Afbeelding
Nieuw jasje voor Westlandseweg Algemeen 20 mei, 08:56
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:25
Afbeelding
Leefbaar Maeassluys teleurgesteld over mislukken coalitieonderhandelingen Algemeen 19 mei, 07:46
Afbeelding
‘Ik hoop dat we elkaar weer weten te vinden in Maassluis’ Algemeen 19 mei, 07:41
Afbeelding
Opening expositie One Line Faces in Theater Koningshof Algemeen 18 mei, 18:31
Afbeelding
Kinderwagen rolt het water in na aanrijding Weverskade in Maassluis: getuige springt direct het water in Algemeen 18 mei, 17:37
Afbeelding
Een zomervakantie vol activiteiten in Maassluis Algemeen 18 mei, 08:14
Afbeelding
Ruitenburg Halve Lenteloop bij AVW Sport 17 mei, 18:26
Afbeelding
Shantykoor “Die Maeze Sangers” zong in de bibliotheek te Maassluis in het kader van 150 jaar Waterweg Algemeen 17 mei, 17:37
Afbeelding
Fietspromo in de La Trappe Abdijentocht Sport 17 mei, 14:50
Afbeelding
Opnieuw Nederlands vinzwemrecord voor Marian van den Beukel. Sport 17 mei, 10:25
Afbeelding
Richard Terborg te gast bij Fotoclub FWS Maassluis Algemeen 17 mei, 10:19
Afbeelding
De Tweemaster wint de landelijke Veiligvoedsel.nl Award 2022 Algemeen 17 mei, 09:03
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.