Leefbaarheid blijft ook bij toename woningen aandachtspunt

Algemeen

Dat er de komende jaren nog veel nieuwbouw bijkomt in Maassluis betekent volgens wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) niet dat dit ten koste zal gaan van de leefbaarheid in de stad. 

Door Chrit Wilshaus

“De reden waarom we in het verleden besloten hebben om een aantal bouwprojecten te starten en te kiezen voor gemengde wijken heeft alles te maken met het vitaal houden van de stad. Maar ook met het op peil houden van de voorzieningen. Daarbij is het niet alleen van belang dat we de rekening daarvan als inwoners van Maassluis samen delen maar ook dat er nieuwe aanwas is bij onze organisaties, zoals (sport)verenigingen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk voor onze inwoners dat zij (in het groen) kunnen recreëren en ontspannen of kinderen kunnen spelen. Zowel binnen de stadsgrenzen als daarbuiten, zoals het mooie Midden-Delflandgebied waar we bij wonen. Maar ook voor de biodiversiteit, de regenopvang en het tegengaan van hittestress is voldoende groen in de stad van belang. Daarom bewaken we de balans tussen wonen en groen in de nieuwbouwplannen scherp”, stelt de wethouder van Ruimtelijke Ordening.

Nieuw voor oud

De afgelopen decennia is er, “veel gebouwd” in Maassluis, aldus Kuiper. “Vaak gaat het daarbij om vervangende nieuwbouw. In het verleden gebeurde dat onder meer in de Bloemenbuurt, de Componistenbuurt en niet te vergeten in de Burgemeesterswijk. En nu vernieuwen we Sluispolder-West, waar nieuwe duurzame woningen worden gebouwd ter vervanging van slechte woningen. De Vlootschouwer komt op de plek waar eerst een schoolgebouw stond en bij metrostation Maassluis-Centrum verrijst nieuwbouwwijk de Kade, met ook groen en speelruimte. Dat gebeurt op de voormalige bedrijfslocatie van Conline dat vol lag met asfalt en waar bedrijfshallen stonden. Het afgelopen jaar werden meer dan 400 nieuwbouwwoningen opgeleverd en het jaar daarvoor 230. En de afgelopen twintig jaar zaten we op gemiddeld 100 nieuwbouwwoningen per jaar. Dat is dus goed nieuws voor inwoners die op zoek zijn naar een woning in Maassluis”

Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Judoka Nanco Krijthe wint European Cup brons in Bosnië Sport 30 jun, 15:59
Afbeelding
Theaterspektakel Pas Halverwege groot succes Algemeen 30 jun, 09:15
Afbeelding
Koorzangers uitvoering Matthäus Passion in 2023 nog steeds welkom Algemeen 30 jun, 08:26
Afbeelding
‘Nieuwe start helaas nog niet voor iedereen weggelegd’ Algemeen 30 jun, 07:44
Afbeelding
Gemeente trekt stekker uit project Videodeurbellen Algemeen 30 jun, 06:45
Afbeelding
Coalitieakkoord moet concreter en voorzien van tijdpad, vindt raad Algemeen 30 jun, 06:42
Afbeelding
Feest van opening en ontmoeting Algemeen 29 jun, 12:19
Afbeelding
Fietspromo naar de Nieuwkoopseplassen Sport 28 jun, 14:42
Afbeelding
Hayo Boerema & Laurens Collegium naar Maassluis Algemeen 28 jun, 14:36
Afbeelding
Mahorokan Mixteam Kampioen van Nederland Sport 28 jun, 09:53
Afbeelding
Patrick Smaal en Henk de Jong winnaars 56e Wielerronde van Maassluis Sport 28 jun, 09:34
Afbeelding
PCOB neemt afscheid van voorzitter Algemeen 27 jun, 15:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.