Prijsuitreiking kleurwedstrijd Govert van Wijnstichting

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Stockfoto ter illustratie)

De Govert van Wijnstichting is ontstaan uit de stichting ‘Het weeshuis der Hervormden’. Deze stichting beheerde het voormalige weeshuis aan de Noordvliet in Maassluis. Vanuit dat verleden is de huidige stichting nog altijd betrokken op kinderen en jongeren in achterstandssituaties.

Een oproep van Joke Cats in november vorig jaar, dat er een tekort aan speelgoed was voor de kinderen van de voedselbank, was dan ook reden genoeg om in actie te komen. In goed overleg is er voor de kinderen een mooie doos kleurpotloden aangeschaft. Tijdens het uitdelen in de voedselbank kregen ze ook een mooie kleurplaat mee naar huis, waarmee ze kans maakten op mooie prijzen.

Begin januari zijn alle ingeleverde kleurplaten bekeken en beoordeeld. Samen met Sem en Linde, jonge vrijwilligers van de voedselbank, zijn de mooiste kleurplaten uitgekozen. De prijsuitreiking was op vrijdagmiddag 14 januari. Tamara Zonnenberg van de Govert van Wijnstichting reikte de prijzen uit. 

In de categorie onderbouw zijn er vier prijzen uitgereikt, omdat er in die categorie de meeste kleurplaten waren ingeleverd. Quishailey ging er met de eerste prijs vandoor. Ze kreeg een speelgoedbon ter waarde van €40,-. De andere winnaars in deze categorie waren Sila, Quinn en Hironur. Zij kregen een speelgoedbon ter waarde van €20,-. In de categorie bovenbouw won Jad de eerste prijs en Quinsley de tweede prijs. Naast de speelgoedbonnen kregen alle kinderen nog een heerlijke zak snoep mee.