Vluchtelingen in actie op het voetbalveld van Excelsior Maassluis.
Vluchtelingen in actie op het voetbalveld van Excelsior Maassluis. (Foto: CW)

Vluchtelingen genieten van middagje voetballen bij Excelsior Maassluis

Algemeen

Dertig vluchtelingen die deel uitmaken van een grotere groep en momenteel op de Lady Anne verblijven, waren vorige week vrijdagmiddag te gast bij Excelsior Maassluis om daar tegen elkaar te voetballen. Een van de scheidsrechters, eveneens uit deze groep afkomstig, verdiende onder andere in zijn thuisland zijn sporen op voetbalgebied.

Door Chrit Wilshaus

Het idee om de vluchtelingen de mogelijkheid te geven te voetballen kwam uit de koker van Peter den Boer, die namens de gemeente Maassluis de activiteiten voor de vluchtelingen coördineert. Daarvoor zocht hij contact met het in Maassluis gevestigde bedrijf Schwung. “Elke maand organiseren wij steeds op een andere locatie een goededoelen-middag”, vertelt Floor van voornoemd sociaal merkbureau. “Het idee van het organiseren van een potje voetbal stond eigenlijk pas voor volgende maand op de rol maar omdat wij elke maand iets willen organiseren, hebben we dat naar voren gehaald. Peter den Boer heeft direct na hun aankomst geïnventariseerd wie het leuk zouden vinden om een keer te voetballen. Uiteindelijk bleken dat er 30 te zijn.” Schwung zorgde vorige week vrijdagmiddag ook voor wat versnaperingen voor tussen het voetballen door.

Sportspullenbank Rotterdam

Den Boer: “Van Euro Products hebben we een donatie gekregen in de vorm van jassen. De sportkleding, die ze mogen houden trouwens, is afkomstig van de Sportspullenbank Rotterdam, waar mensen sportkleding en -artikelen kunnen doneren. Als gemeente Maassluis konden we daar de spullen ophalen.” Dat de vluchtelingen terechtkonden bij Excelsior Maassluis komt omdat Den Boer een vrijwilliger bij deze club kent. “En zo is het balletje gaan rollen.” De groep werd vrijdagmiddag welkom geheten door onder andere Hans Pieters, vicevoorzitter van de voetbalclub.

Voetbalcoach

Na een warming-up speelden steeds zeven tegen zeven spelers. De doelen waren zo geplaatst dat vier ploegen tegelijkertijd konden spelen. Een aantal spelers had vaker gevoetbald, kon zelfs uw verslaggever objectief vaststellen. Een van de scheidsrechters bleek op voetbalgebied over de nodige ervaring te beschikken, zo vertelde hij aan deze krant. Zo was hij professioneel voetbalcoach in Syrië, waar hij onder andere jonge voetballers trainde op weg naar de Olympische Spelen. Zijn carrière als coach begon nadat hij in 2000 afscheid had genomen als professioneel voetballer, waar hij in 1980 mee was gestart. Verder werkte hij ook als trainer in Irak, waar hij het voetbalteam van het leger coachte en was hij als coach actief in Azerbeidzjan.

Huisartsenpost

De sfeer was gemoedelijk bij Excelsior Maassluis; er werd regelmatig hard gelachen. Een van de spelers raakte helaas geblesseerd aan zijn knie en moest door Den Boer naar een huisartsenpost worden gereden. Verder verliep de middag gelukkig zonder incidenten.

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.