Burgemeester Edo Haan en wethouder Sjoerd Kuiper heetten de vluchtelingen die tijdelijk op de Lady Anne in de buitenhaven wonen vorige week woensdagmiddag welkom in de stad.
Burgemeester Edo Haan en wethouder Sjoerd Kuiper heetten de vluchtelingen die tijdelijk op de Lady Anne in de buitenhaven wonen vorige week woensdagmiddag welkom in de stad. (Foto: CW)

Burgemeester heet vluchtelingen welkom in Maassluis

Algemeen

Samen met wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) heeft burgemeester Edo Haan vorige week woensdagmiddag de vluchtelingen welkom geheten in Maassluis die de komende twee maanden wonen op de Lady Anne, de tijdelijke buurvrouw van de Elbe in de buitenhaven.

Door Chrit Wilshaus

De eerste burger riep de tijdelijke Maassluizers op actief mee te doen in de samenwerking en aan hun inburgering te werken.

De groep bestaat voor het grootste deel uit Syriërs die hun land zijn ontvlucht vanwege de burgeroorlog en de uitzichtloze situatie die daardoor is ontstaan. “Mensen zijn erg blij dat ze nu in rustiger vaarwater zijn beland en hier in Nederland veilig zijn; de meesten zijn er trouwens net”, aldus wethouder Kuiper die verschillende vluchtelingen sprak. “Van de begeleiders van het COA hebben we begrepen dat deze groep veel kans maakt in de asielprocedure. Vandaar dat deze mensen ook heel gemotiveerd zijn en bijvoorbeeld graag willen beginnen met het leren van de Nederlandse taal. En dat is uiteraard precies wat we willen.” Onder de vluchtelingen zitten mensen die in hun land van herkomst verschillende beroepen uitoefenden. Zoals chauffeurs, schoenmakers maar ook een tandarts en een advocaat. “Ze zijn erg gedreven om hier in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen.”

Het bezoek van de burgemeester werd door de vluchtelingen zeer gewaardeerd. Vandaar dat ze ook graag met hem en met wethouder Kuiper op de foto wilden. Dat daarbij de coronaregels een beetje vergeten werden, moeten we voor één keer maar door de vingers zien. Duidelijk is in ieder geval dat de vluchtelingen welkom zijn in Maassluis.

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.