Afbeelding
(Foto: pexels)

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in Maassluis

Algemeen

Net als vele Maassluizers is ook het stadbestuur diep geraakt door de inval van het Russische leger in Oekraïne. Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa, zo ook in Nederland. In de verschillende veiligheidsregio’s is daarom afgesproken dat alle gemeenten een bijdrage leveren aan deze tijdelijke noodopvang. Maassluis heeft daarop toegezegd om op korte termijn zo’n 80-100 Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente op te vangen.

De vluchtelingen uit Oekraïne worden in het leegstaande seniorencomplex De Vliet in de binnenstad opgevangen. Op deze locatie zijn op korte termijn 25 woningen beschikbaar, die bewoonbaar gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de gezinssamenstellingen gaat het vooralsnog om een groep van ongeveer 80-100 mensen die tijdelijk worden opgevangen in Maassluis. Zij worden begeleid door medewerkers van de gemeente Maassluis.

Wanneer de mensen precies aankomen op deze locatie is nog niet bekend. Wel starten nu alvast de voorbereidingen om de 25 aangewezen woningen bewoonklaar te maken.

De opvang op deze locatie is tijdelijk en afhankelijk van de ontwikkelingen. De verwachting is dat de Oekraïense vluchtelingen drie tot zes maanden op deze tijdelijke locatie verblijven. Vanwege de druk om geschikte locaties te vinden en de snelle komst van vluchtelingen, moest de gemeente snel handelen. De gemeente zegt er alles aan te doen om hen een goede en veilige opvang te geven en eventuele overlast zo veel als mogelijk te voorkomen.

Meer informatie over de situatie in Oekraïne en de gevolgen voor Maassluis is te vinden op www.maassluis.nl/oekraine. Op deze webpagina staan ook veel gestelde vragen en antwoorden. Deze worden regelmatig bijgewerkt.

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.