Het officiële startschot van JOGG Maassluis bij SBO De Parasol.
Het officiële startschot van JOGG Maassluis bij SBO De Parasol. (Foto: Fotobureau Roel Dijkstra)

Sportieve kick-off van JOGG Maassluis

Algemeen

Op donderdag 10 maart vond de sportieve kick-off plaats van JOGG Maassluis op basisschool De Parasol. 

Leerlingen van groep 5, 6 en 7 renden The Daily Mile, een route van 1,6 kilometer rond hun school. Wethouders Corine Bronsveld en Sjef Evers waren erbij om de kinderen aan te moedigen. 

De JOGG-aanpak staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Door samen te werken met onder andere scholen, kinderopvang, verenigingen, buurtsport, welzijnswerk, consultatiebureau en supermarkten wil de gemeente Maassluis met JOGG een gezondere omgeving creëren voor de jeugd. Denk hierbij aan vers fruit eten op school, gezonde sportkantines, meer buitenspelen en sporten of een gewoonte maken van water drinken. Ook ouders en kinderen worden hierbij betrokken, zodat de activiteiten en veranderingen goed aansluiten bij hun wensen en behoeftes. Janneke Marcus is als JOGG-regisseur werkzaam bij E25 en ziet veel kansen om samen met Maassluise organisaties de jeugd vaker te laten kiezen voor een gezonder alternatief. Janneke: “Het is heel belangrijk dat we hiermee aan de slag gaan, aangezien maar liefst 1 op de 5 kinderen in Maassluis last heeft van overgewicht. Door preventief aan de slag te gaan, hopen we het tij te keren”. 

Beste start

Wethouder Sjef Evers hierover: “Ieder kind verdient de beste start. Dat is een van de speerpunten uit het coalitieakkoord. En met deze lokale, integrale aanpak maken we samen de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder.” Corine Bronsveld vult aan: “En dat is belangrijk, want in een gezondere omgeving gaan kinderen zich fijner voelen. Daar dragen wij graag aan bij.”

The Daily Mile

Het is niet voor niets dat de kick-off werd gehouden op SBO De Parasol. Deze school was meteen enthousiast over The Daily Mile en gaat ook na de kick-off met de klas meerdere malen per week om de school rennen. Daarnaast hebben ook basisscholen Het Balkon en De Westhoek aangegeven structureel aan de slag te gaan met The Daily Mile. The Daily Mile is een methode om kinderen meer en vaker te laten bewegen. Het idee is dat basisschoolklassen minimaal drie keer per week, en bij voorkeur elke dag, 15 min rennen, ieder op zijn/haar eigen tempo. In dat kwartier leggen de kinderen gemiddeld 1,6 km af, dus 1 mijl. Dit laatste is geen doel op zich. Het gaat erom dat elk kind zichzelf uitdaagt, de conditie merkbaar verbetert en dat de kinderen steeds meer rondjes om de school kunnen rennen binnen die 15 minuten. Daarnaast kunnen de leerlingen door regelmatig te rennen hun energie kwijt tussen de lessen door, wat ook hun concentratie tijdens de lessen ten goede komt. The Daily Mile is de eerste actie in Maassluis vanuit de JOGG-aanpak.

Afbeelding
MVC start nieuw zaalseizoen Sport 15 aug, 15:43
Afbeelding
Mischa Koorneef exposeert bij de Open AteLIER Route Algemeen 15 aug, 12:23
Afbeelding
Bestelbus gaat in vlammen op Laan 1940-1945 in Maassluis Algemeen 12 aug, 19:34
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.