Kamerkoor Cantabile gaat weer optreden

Algemeen
Het Maassluise Kamerkoor treedt op in Maasland.
Het Maassluise Kamerkoor treedt op in Maasland. (Foto: PR)

Het Maassluise Kamerkoor Cantabile treedt zaterdag 26 maart op in de Oude Kerk aan het Kerkplein in Maasland. Los van enkele korte uitvoeringen is het voor het eerst sinds september 2019 dat Cantabile weer een volledig programma kan laten horen.

Dirigent Mirjam Warnas heeft voor dit programma het thema ‘Evening scene’ gekozen, afgeleid van het gelijknamige lied van de Britse componist Edward Elgar. Van hem zingt Cantabile nog drie andere werken: ‘Love’, ‘My love dwelt in a northern land’ en ‘Weary wind of the west’. Van een andere Britse componist, John L. Hatton, laat Cantabile ‘Softly falls the shades of evening’ en ‘Twiligth now is round us veiling’ horen.

Arthur Sullivan is eveneens vertegenwoordigd met twee werken met de korte titels ‘Echoes’ en ‘Evening’. Van Johannes Brahms staan ‘Abendständchen’ en ‘Vineta’ op het programma. Naast deze Duitse liederen klinkt ook het Frans in een compositie van Jean Philippe Rameau, getiteld ‘Hymne a la nuit’. Ook werk van nog levende componisten is te horen: ‘Moonset’ van Don Macdonald en ‘Northern lights’ van Ola Gjeilo.

De muziek wordt afgewisseld door gedichten van Nanneke Beekhuis, sopraan bij Cantabile, en door twee pianostukken van Ludwig van Beethoven; gespeeld door Maureen van IJzerloo.

Het concert begint om 15.30 uur en toegang is 6 euro.