Expositie Verf! Met verve in Gallery RitsArt

Algemeen
Opening tentoonstelling van Marie-Jose Robben in Gallery RitsARt door burgemeester Edo Haan.
Opening tentoonstelling van Marie-Jose Robben in Gallery RitsARt door burgemeester Edo Haan. ((Foto: RitsARt))

Vorige week vrijdagavond was het dan zover. Na twee  jaar verwoede pogingen in corona tijden, was er nu weer een ouderwets gezellig en drukbezochte opening in Gallery RitsARt. Burgemeester Edo Haan verrichtte de openingshandeling en prees de galeriehouders omdat ze zich staande hadden weten te houden tijdens de pandemie.

Galeriehouder Ritsert Vooijs liet weten blij te zijn weer te kunnen genieten samen met anderen van alles wat kunst te bieden heeft. Hij zag in de met diep reliëf beschilderde bakstenen van Marie-Jose Robben een symbool van hoop om vanaf nu weer samen met kunstenaars te kunnen bouwen aan het fundament van vrijheid in kunst. Tijdens de opening was er meer meesterlijke woordkunst. Anne-Marie Maartens verraste het publiek met het voordragen van door haar speciaal voor deze expositie gemaakt dichtwerk bij de schilderijen.

De expositie Verf! met verve van Marie-Jose Robben bestaat uit kleurrijke olieverf schilderijen waarbij boetserend met olieverf direct uit de tube een bezielde, gestolde beweging op doek ontstaat. 

De expositie Verf! Met verve van de Zeeuwse molenaarsdochter, paardenliefhebster maar vooral kunstschilder Marie-José Robben is te zien tot en met 22 mei 2022 in Gallery RitsArt, Veerstraat 3 in Maassluis. 

Bezoekers zijn welkom in de galerie op vrijdagen (14:00– 17:30), zaterdagen (11:00-17:30) en zondagen (13:00 -17.30), of op afspraak.