Nationaal Sleepvaart Museum komt weer op Stoom

Algemeen
Foto uit de collectie van het Nationaal Sleepvaart Museum.
Foto uit de collectie van het Nationaal Sleepvaart Museum.

Het Nationaal Sleepvaart Museum komt langzaam aan weer op stoom. Nu de beperkingen weer grotendeels achter ons liggen weten steeds meer sleepvaart geïnteresseerden het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis weer te vinden. Niet alleen vanwege de vaste tentoonstelling die is vernieuwd met een aantal grote beeldschermen waarop foto’s uit de collectie zijn te zien, maar ook om de wisseltentoonstelling over slepen tijdens de Tweede Wereldoorlog te bekijken. De wisseltentoonstelling is nog tot en met 17 april te bezoeken.

150 jaar Nieuwe Waterweg

Maassluis en de sleepvaart hebben veel te danken aan deze doorgraving. Hoogte en soms dieptepunten van de vaarweg komen aan de orde in deze nieuwe wisseltentoonstelling die op 23 april wordt geopend. Ter gelegenheid van deze mijlpaal is ook een boek in voorbereiding.

Boeken

De boekverkoop vorig jaar heeft er niet alleen toe geleid dat veel interessante boeken zijn verkocht maar ook dat het Sleepvaart Museum bijzondere boeken heeft mogen ontvangen. Kom gerust snuffelen in de vernieuwde burgemeesterskamer of kijk naar de collectie op de website van het Nationaal sleepvaart Museum.

In de periode van 18 april t/m 22 april is het museum gesloten voor het opstellen van een nieuwe wisseltentoonstelling.