Verkenner Marco Oosterwijk adviseert over coalitie Maassluis

Algemeen
Marco Oosterwijk.
Marco Oosterwijk. ((Foto: CW))

Marco Oosterwijk heeft de verkennende gesprekken met de politieke partijen in de gemeenteraad van Maassluis afgerond. Het doel van deze verkenning was het vinden van een basis voor een nieuwe coalitie in Maassluis. 

Zijn advies luidt: “Vervolg de gesprekken uit de verkenningsfase met CDA, PvdA, VVD en Leefbaar Maessluys. Deze combinatie is door het merendeel van de partijen genoemd als de eerst voorliggende combinatie om te gaan formeren en biedt (ook volgens de vier genoemde partijen) het benodigde perspectief voor een stevige coalitiebasis.”

Mochten CDA, PvdA en VVD er niet uitkomen met nieuwkomer Leefbaar Maessluys, dan wordt een coalitie bestaande uit CDA, PvdA en VVD ook als mogelijkheid aangegeven. Zeker als in een coalitieakkoord de inbreng van partijen die niet deelnemen aan de coalitie een concrete plek krijgt. Deze variant is echter niet de eerst gewenste variant. Dit wordt nadrukkelijk zelf gesteld door de beoogde coalitiepartijen.

Oosterwijk zal vandaag, maandag 4 april, zijn advies in het openbaar toelichten tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de 10 politieke partijen.