MS Volendam van Holland America Line voer vorige week langs Maassluis op weg naar zijn tijdelijke ligplaats in Rotterdam.
MS Volendam van Holland America Line voer vorige week langs Maassluis op weg naar zijn tijdelijke ligplaats in Rotterdam. (Foto: CW)

Verblijf vluchtelingen in Maassluis verlengd

Algemeen

De Lady Anne blijft langer in Maassluis liggen als noodopvanglocatie voor vluchtelingen. Dat zijn de fractievoorzitters en burgemeester Edo Haan na overleg overeengekomen.

Door Chrit Wilshaus

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het hotelschip vanaf begin januari gedurende acht weken in de buitenhaven afgemeerd zou liggen. De raad stemde daar medio december vorig jaar mee in. Die periode liep halverwege vorige maand af. Maar vanaf het begin was het al duidelijk dat die periode verlengd zou gaan worden, gezien het grote gebrek aan opvanglocaties voor vluchtelingen in ons land. En dat is mede het gevolg van keuzes van het vorige kabinet Rutte om locaties op te heffen. Ondertussen is de behoefte aan (nood)opvang van vluchtelingen alleen maar toegenomen door de komst van een grote stroom Oekraïners die op de vlucht sloegen voor het oorlogsgeweld in hun land, nadat de Russische Federatie het land binnenviel. 

Reden voor het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) Maassluis te vragen de Lady Anne langer hier te laten liggen. En voor verantwoordelijk wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) ‘om te voorkomen dat in deze roerige tijd vluchtelingen uit de huidige noodopvang moeten worden verplaatst naar weer een ander noodopvang’, zoals uit een collegebesluit blijkt. Daarnaast wordt een nieuw voorstel gemaakt en aan de gemeenteraad voorgelegd.

MS Volendam

Rotterdam gaat nog eens ruim 1000 Oekraïense vluchtelingen opvangen op de MS Volendam van Holland America Line. Het cruiseschip dat afgelopen zaterdag langs Maassluis voer op weg naar de Maasstad (zie foto) kan maximaal aan 1400 personen onderdak bieden. Volgende week zullen de eerste vluchtelingen aan boord gaan, aldus berichtgeving door RTV Rijnmond.

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.