RRT biedt hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Algemeen
De overdracht van de foodboxes bij de Vliet in Maassluis.
De overdracht van de foodboxes bij de Vliet in Maassluis. (Foto: RRT)

Rapid Relief Team, een internationale hulporganisatie die zich inzet voor ondersteuning bij onder meer rampbestrijding, daklozen en gehandicapten, heeft de afgelopen weken de focus gericht op de Oekraïense vluchtelingen in binnen- en buitenland.

De lokale RRT-vestiging heeft zich nu ook ingezet voor vluchtelingen die in de regio worden opgevangen. Het RRT NL Team was vorige week actief bezig in Maassluis om Oekraïners zoveel mogelijk steun te bieden. Er werden wel 30 foodboxen, 30 carekits en enkele babycarekits geleverd aan het wooncomplex De Vliet in Maassluis, waar meer dan 90 vluchtelingen gehuisvest worden.

“Schitterende pakketten! Dankjewel namens alle bewoners!”, aldus coördinator Marlène de Vette van de gemeente Maassluis. Met een foodbox heeft een gezin van vier eten voor twee dagen inclusief de warme maaltijden; de vluchtelingen hebben zo na aankomst op de locatie een goede start.

Verder heeft RRT in samenwerking met de gemeente Westland en de stichting Westland voor Oekraïne, wel honderdtwintig foodboxen geleverd aan de Westlandse opvanglocaties Homeflex Elsenbos en het Vakantiepark Vlugtenburg.

Ook leveren de vrijwilligers van het RRT Team wekelijks honderden carekits met persoonlijke verzorgingsmiddelen aan De Broodfabriek in Rijswijk. Dit is de eerste plek waar vluchtelingen zich aanmelden in regio Haaglanden; zo zorgt RRT ervoor dat iedere vluchteling de hoognodige basisverzorging krijgt.

RRT heeft in Europees verband inmiddels al een fors aantal vrachtwagens richting het rampgebied gestuurd, volgestopt met verzorgingskits en voedingsdozen om de vluchtelingen in de hoognodige basisbehoeften te voorzien. Het is de bedoeling dat er voor langere tijd wekelijks drie vrachtwagens vertrekken.