Benefietconcert voor Oekraïne in Theater Koningshof

Algemeen
Afbeelding
(Foto: TK)

Op 9 mei 2022, de Dag van Europa, organiseert Theater Koningshof samen met Gemeente Maassluis en initiatiefneemster Gea Werdekker een benefietconcert voor de Oekraïense vluchtelingen.

Geheel belangeloos zullen verschillende artiesten tijdens het benefietconcert optreden. Zo brengt het Oeral Kozakken Koor verschillende Oekraïense liederen ten gehore. Ook het Slavisch ensemble Raduzhnaya treedt op met een Oekraïens repertoire. Daarnaast zal er een live-verbinding naar Oekraïne tot stand worden gebracht; via deze verbinding kunnen de aanwezigen genieten van een optreden van Ensemble Uzory, Philharmonic Association in Nicolaev, Oekraïne. 

Het bezoeken van het concert is geheel gratis. Wel is het mogelijk om bij het reserveren van een plekje een donatie te doen via de website van Theater Koningshof. Ook staat er op de avond zelf een donatiepot in het theater. De opbrengst van de avond wordt geschonken aan Stichting Vluchtelingenwerk Maassluis en Stichting AK, een vrijwilligersorganisatie voor humanitaire hulpverlening in Oekraïne. Stichting AK zet zich momenteel hard in voor de mensen in Beregszász, de Oekraïense partnerstad van Maassluis. Een stoel reserveren voor dit benefietconcert kan via www.theaterkoningshof.nl. Wie vooraf wil doneren kan dit doen in de laatste stap van het bestelproces. Het concert begint om 20.00 uur.