Beeldengroep Friedie Kloen in Delft

Algemeen
Afbeelding
(Foto: SMK)

Maassluise Kunstenaar Friedie Kloen exposeert met een beeldengroep bij World Art Delft (WAD). De groep beelden is onderdeel van de tentoonstelling ‘Onafhankelijk’, die is georganiseerd rondom de Geuzenmaand in Vlaardingen. 

Dertig kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘onafhankelijk’. Het resultaat is deze expositie van een variatie van kunstenaars die diverse verbindingen benadrukken: van generaties, achtergronden en gender. De 18 beelden symboliseren de 18 geuzen die zijn doodgeschoten. De beelden zijn gemaakt van dennenhout. Friedie: “Als beeldhouwer heb ik deze beelden volkomen onafhankelijk van elk idee gemaakt. De vormen van de wortels en stammen gaven me richting om de ze te maken. Los van elke gedachte, niet gebonden aan iets. Kleuren op gevoel en oog. Mooi proces om tot beelden te komen.”

Na Vlaardingen is de tentoonstelling nu tot 3 juli te zien bij het WAD. Aansluitend verhuist de expositie naar het Gerechtsgebouw in Rotterdam en eindigt bij KunstWerkt in Schiedam.

World Art Delft is gevestigd aan de Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (gratis entree).