Verkenner Marco Oosterwijk.
Verkenner Marco Oosterwijk. (Foto: CW (archief))

Geen coalitie CDA, PvdA, VVD, Leefbaar Maessluys

13 mei, 10:43 Algemeen

Op donderdag 7 april 2022 heeft verkenner Marco Oosterwijk zijn advies uitgebracht over de coalitievorming in Maassluis. Daarna zijn de partijen CDA, PvdA, VVD en Leefbaar Maessluys onder zijn leiding gestart met de inhoudelijke onderhandelingen.

Er zijn een tiental bijeenkomsten geweest in de afgelopen weken waarin inhoudelijke gesprekken zijn gevoerd over bepalende onderwerpen in het nog op te stellen coalitieakkoord.

Deze week is vanuit meerdere partijen gebleken dat een coalitieakkoord tussen CDA, PvdA, VVD en Leefbaar Maessluys niet haalbaar is. Oosterwijk: “Naar mijn waarneming hebben alle partijen oprecht hun best gedaan om tot werkbare overeenstemming te komen, ondanks een aantal forse onderlinge programmatische en ideologische verschillen. De visie op het besturen van Maassluis en de manier waarop dat onderling vertrouwenwekkend kan plaatsvinden, blijkt uiteindelijk toch tot eerdergenoemde conclusie te leiden. Dat is spijtig, maar realiteit.”.

Op verzoek van CDA, PvdA en VVD voert Marco Oosterwijk met hen een vervolggesprek. Daarbij wordt bekeken of de eerder in het verkenningsadvies genoemde terugvaloptie (namelijk de combinatie CDA, PvdA en VVD) nog steeds draagvlak heeft. Is dat het geval, dan betekent dit dat deze drie partijen het onderlinge gesprek vervolgen om tot een driepartijen-coalitieakkoord te komen.

Op zaterdag 14 mei 2022 om 09.00 uur hebben vertegenwoordigers van de raadsfracties uit de gemeenteraad, in het gemeentehuis van Maassluis, de mogelijkheid hun vragen te stellen aan Marco Oosterwijk en aan de vier partijen die de onderhandelingen hebben gevoerd. Na afloop is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

Afbeelding
Wijkwandelingen een succes Algemeen 25 mei, 10:44
Afbeelding
Een warme Ruitenburg Halve in Maassluis Sport 24 mei, 18:23
Afbeelding
Bruno Deneckere en Nils De Caster in Grand Café de Waker Algemeen 24 mei, 14:39
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:49
Afbeelding
Een zaal vol schakende kinderen Sport 24 mei, 13:10
Afbeelding
Team Los Porteros grote winnaar MVC bedrijvenvolleybaltoernooi Sport 24 mei, 09:44
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 17:01
Afbeelding
Schilderen aan het Scheur Algemeen 23 mei, 14:50
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:49
Afbeelding
Excelsior Maassluis verslaat VV Katwijk in kampioensduel Sport 23 mei, 11:37
Afbeelding
CKC Maassluis verliest voor derde keer op rij met 1 punt verschil Sport 23 mei, 11:03
Afbeelding
Nieuw vaarseizoen van veerpont de Kwakel Algemeen 23 mei, 10:46
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.