Achtervolging, aanhoudingen en voertuigen in beslag genomen bij grote verkeerscontrole in Maassluis

Algemeen
grote verkeerscontrole in Maassluis
grote verkeerscontrole in Maassluis (Foto: 112maasmedia(Jay Koek))

De politie heeft vrijdag 13 mei een grote verkeerscontrole gehouden in Maassluis. Op de parkeerplaats achter de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis werd de controle locatie opgesteld.

Motoragenten redden door Maassluis en haalden voertuig naar de controle. Ook werd er een ANPR voertuig geplaatst in Maassluis. Dit voertuig leest met een camera razendsnel de kentekens uit van voorbijrijdende voertuigen. Mocht er bijvoorbeeld een voertuig voorbijrijden die gestolen of onverzekerd is, dan gaan de motorrijders van de politie erop af.

Niet iedere bestuurder wilde mee naar de verkeerscontrole. Zo was er rond 20.42 uur een achtervolging in Maassluis waarbij een voertuig het stopteken van een motoragent negeerde. Uiteindelijk is deze bestuurder alsnog uit de anonimiteit gehaald.

Bij de controle werden er naar verschillende dingen gekeken. Zoals de technische staat van het voertuig, alcohol- en/of drugstest, rijbewijs en andere zaken. Ook zijn enkele voertuigen doorzocht.

De controle resulteerde in 4 aanhoudingen voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, 5x rijden zonder rijbewijs, 4 verschillende voertuigen in beslag genomen voor diverse feiten, 6 Wacht Op Keuren (WOK) meldingen voor scooters en 12 bekeuringen voor diverse verkeersfeiten.