Robin Veninga, burgemeester Edo Haan, Chris Dijkshoorn, Martijn van den Bos.
Robin Veninga, burgemeester Edo Haan, Chris Dijkshoorn, Martijn van den Bos. (Foto: Peter Farla)

Gemeentelijke uitreikingen tijdens Korpsavond Brandweer Maassluis

Algemeen

Martijn van den Bos en Chris Dijkshoorn hebben beiden zaterdag 14 mei tijdens de Korpsavond 2022 een Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen van burgemeester Edo Haan. Van den Bos en Dijkshoorn hebben zich in de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor de Brandweer van Maassluis. Ook Robin Veninga werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet en bijdrage bij de Brandweer Maassluis en Brandweer ‘s-Gravenzande.

Martijn van den Bos

Op 15 juli 1995 is Martijn van den Bos begonnen als vrijwilliger bij de toen nog gemeentelijke Brandweer Maassluis. Op 1 mei 2000 ging de Brandweer Maassluis over in Brandweer Waterweg en startte hij als beroepsbrandweerman bij brandweer Waterweg, post Schiedam. Ook bleef hij als vrijwilliger actief in Maassluis.

Martijn van den Bos heeft zich binnen de brandweer verder ontwikkeld en heeft diverse opleidingen gevolgd. Per 1 januari 2012 is hij aangesteld als bevelvoerder bij de post Maassluis. Daarnaast is Van den Bos ook leider van de jeugdbrandweer Maassluis en regionaal als instructeur betrokken bij het opleiden van nieuwe brandweermensen. Dit alles al meer dan 25 jaar. Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft hij daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Chris Dijkshoorn

Chris Dijkshoorn is op 1 november 1996 aangesteld bij de gemeentelijke Brandweer Maassluis. Hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een allround brandweerman. En daarnaast is hij ook nog chauffeur en oefenleider. Iedere maandag zet Dijkshoorn zich actief in om de aanstormende generatie, de jeugdbrandweer, de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft daarom ook hij daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Robin Veninga

Vanaf 1 september 2009 is Robin Veninga aangesteld bij de brandweer en de tijd schrijdt voort. Op 1 maart 2022 was hij alweer 12,5 jaar vrijwilliger. Naast dat Veninga in Maassluis bevelvoerder is, is hij ook ploegchef bij de brandweer van ’s-Gravenzande. Een mooie prestatie en dat is ook de reden waarom hij afgelopen week van Brandweer Nederland de oorkonde en een onderscheiding in ’s-Gravenzande heeft ontvangen. Burgemeester Edo Haan overhandigde de heer Veninga een bos bloemen ter felicitatie.

Afbeelding
Koning Willem Alexander opent vernieuwde Lely Campus in Maassluis Algemeen 1 jul, 12:00
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:46
Afbeelding
Judoka Nanco Krijthe wint European Cup brons in Bosnië Sport 30 jun, 15:59
Afbeelding
Theaterspektakel Pas Halverwege groot succes Algemeen 30 jun, 09:15
Afbeelding
Koorzangers uitvoering Matthäus Passion in 2023 nog steeds welkom Algemeen 30 jun, 08:26
Afbeelding
‘Nieuwe start helaas nog niet voor iedereen weggelegd’ Algemeen 30 jun, 07:44
Afbeelding
Gemeente trekt stekker uit project Videodeurbellen Algemeen 30 jun, 06:45
Afbeelding
Coalitieakkoord moet concreter en voorzien van tijdpad, vindt raad Algemeen 30 jun, 06:42
Afbeelding
Feest van opening en ontmoeting Algemeen 29 jun, 12:19
Afbeelding
Fietspromo naar de Nieuwkoopseplassen Sport 28 jun, 14:42
Afbeelding
Hayo Boerema & Laurens Collegium naar Maassluis Algemeen 28 jun, 14:36
Afbeelding
Mahorokan Mixteam Kampioen van Nederland Sport 28 jun, 09:53
Afbeelding
Patrick Smaal en Henk de Jong winnaars 56e Wielerronde van Maassluis Sport 28 jun, 09:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.