Afbeelding
(Foto: FWS Maassluis)

Richard Terborg te gast bij Fotoclub FWS Maassluis

Algemeen

Vrijdag 27 mei is er een lezing van veelzijdig portret- en fashionfotograaf Richard Terborg bij Fotoclub FWS Maassluis. De lezing start op 20.00 uur en is open voor iedereen. 

Richard Terborg is een mensenfotograaf in elke zin van het woord. Hij is een praktiserend fotograaf met twintig jaar ervaring. Hij houdt van beelden die op mensen gebaseerd zijn, omdat ze hem in staat stellen een emotionele band te ontwikkelen met de mensen die hij fotografeert. Bij het fotograferen voor een opdrachtgever zoekt hij consequent een balans tussen het aanscherpen van de visie van de opdrachtgever en het toevoegen van zijn eigen persoonlijke, artistieke toets aan het project.

Hij omschrijft zichzelf als conceptueel fashion, portret en fine art fotograaf. Bij fin art is het vastleggen van het model niet het hoofddoel, maar staat de artistieke visie van de fotograaf centraal. Zijn werk is veelzijdig: kleur en zwartwit; studiowerk en op locatie en van vrolijk ogend tot indringende portretten. Hij weet steeds de schoonheid op zijn eigen wijze te fotograferen.

Richard Terborg neemt de bezoekers op deze avond mee in zijn persoonlijk verhaal. Hoe hij tot ideeën komt, hoe hij die forceert als er geen zijn en hoe hij ze vervolgens uitvoert. Van het bouwen van sets, het belichten tot het vinden van een team. Hij laat ook zien hoe je uit een ‘saaie’ zwarte, witte of grijze achtergrond kunt komen en er iets anders kleurrijks van kunt maken. Dit alles verweven in zijn verhaal met een dosis energie.

In de loop der jaren heeft Terborg vier solo-exposities en meerdere groepsexposities gehad. Het werk van Terborg is te zien geweest in meerdere tijdschriften (digitaal en op papier), waaronder Zoom, Focus, DigiFoto Pro, Vogue Nederland, Chantal en meest recentelijk, Digital Photographer Magazine.

Terborg studeerde MultiMedia en Design aan The College of Multimedia in Amsterdam.
Een impressie van zijn werk vind je op www.richardterborg.com

Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen bij Fotoclub FWS Maassluis, Zuidvliet 108 (Ateliergebouw de Wasserij) in Maassluis. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd  (inclusief kopje koffie/thee). 

Afbeelding
Koning Willem Alexander opent vernieuwde Lely Campus in Maassluis Algemeen 1 jul, 12:00
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:46
Afbeelding
Judoka Nanco Krijthe wint European Cup brons in Bosnië Sport 30 jun, 15:59
Afbeelding
Theaterspektakel Pas Halverwege groot succes Algemeen 30 jun, 09:15
Afbeelding
Koorzangers uitvoering Matthäus Passion in 2023 nog steeds welkom Algemeen 30 jun, 08:26
Afbeelding
‘Nieuwe start helaas nog niet voor iedereen weggelegd’ Algemeen 30 jun, 07:44
Afbeelding
Gemeente trekt stekker uit project Videodeurbellen Algemeen 30 jun, 06:45
Afbeelding
Coalitieakkoord moet concreter en voorzien van tijdpad, vindt raad Algemeen 30 jun, 06:42
Afbeelding
Feest van opening en ontmoeting Algemeen 29 jun, 12:19
Afbeelding
Fietspromo naar de Nieuwkoopseplassen Sport 28 jun, 14:42
Afbeelding
Hayo Boerema & Laurens Collegium naar Maassluis Algemeen 28 jun, 14:36
Afbeelding
Mahorokan Mixteam Kampioen van Nederland Sport 28 jun, 09:53
Afbeelding
Patrick Smaal en Henk de Jong winnaars 56e Wielerronde van Maassluis Sport 28 jun, 09:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.