Avondvierdaagse 2022 in Maassluis

Algemeen
Op maandag 13 juni gaat de Avondvierdaagse weer van start.
Op maandag 13 juni gaat de Avondvierdaagse weer van start. (Foto: PR)

Van maandag 13 juni tot en met donderdag 16 juni is het weer tijd voor de Avondvierdaagse in Maassluis. Outdoor Sport Maassluis organiseert samen met veel vrijwilligers dit evenement dat de afgelopen twee jaar helaas niet heeft plaats kunnen vinden.

De start is zoals altijd bij de Koningshof (ingang voorkant Uiverlaan). Er kan een afstand van 2,5 of 5 kilometer worden gelopen en deelname is 5 euro per persoon. De Avondvierdaagse gaat iedere dag om 18.30 uur van start en alle kinderen krijgen een medaille als aandenken; voor de kinderen die maar één of twee avonden kunnen meelopen is er een diploma beschikbaar. Dankzij sponsoren is er dit jaar ook iedere avond een verrassing voor, tijdens of na de loop. Op de laatste dag, donderdag 16 juni, is er feest op de markt met muziek en daar kan dan een bloemetje of ander presentje worden uitgereikt. Rond de klok van 19.30/19.45 uur volgt er een defilé langs de burgemeester achter de drumband en de disco-wagen richting het einde. Onderweg is er dan nog een leuke verrassing en natuurlijk volgt dan ook de bekendmaking van de leukste verklede school of personen. Zij krijgen aan de finish een beker en oorkonde.

Oekraïne

“Maassluis leeft mee met Oekraïne in het bijzonder met de inwoners van zusterstad Berehove ( Beregszasz ) waar van inmiddels 30 kinderen in Maassluis wonen . Wat zou het mooi zijn als ze met de avondvierdaagse zouden kunnen mee lopen”, aldus de organisatoren van de Avondvierdaagse. “Outdoor Sport kreeg deze vraag voor gelegd en reageerde daar direct op. Deze belevenis is voor deze kinderen een geweldige stimulans om de Maassluisse Kinderen te leren kennen maar tevens de omgeving de stad en al het nieuwe te ondervinden.”

Elke avond is er een thema wandeling. Op maandag is dat ‘Eerste stad aan de waterweg’, op dinsdag ‘Een nieuwe woonwijk Wilgenrijk’, woensdag staat in het teken van ‘Langs de kade’s’ en op donderdag het centrum, bloemen, defilé, muziek , verassingen en aan het eind de welverdiende medaille. 

Inschrijven

Inschrijven kan bij de volgende adressen: Sigarenmagazijn hartelust (Palet), Bloemenverkoop Lentink (P.C. Hooftlaan), Ervaar Maassluis (Nieuwstraat), Koningshof (Uiverlaan ). Groepen en scholen kunnen zich aanmelden bij Hans Dries (Kalandermolen 12 ) via 010 - 5910127 of h.dries@caiway.nl. Ook is het mogelijk om op maandag 13 juni vanaf 17.15 uur nog in te schrijven bij de ingang van de Koningshof. 

Neem voor meer informatie contact op via 06 – 37313449 of mail naar peekarnold@kpnmail.nl.