ART CAMP van 7 tot 13 juni 2022 in Maassluis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: SMK)

Er komt weer een ART CAMP in Maassluis. Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely en Stichting Maassluise Kunstenaars namen het initiatief om na 10 jaar weer een ART CAMP in de stad te organiseren van 7 tot 13 juni 2022.

Op uitnodiging komen zes kunstenaars uit de drie stedenbandsteden van Maassluis. Enkele kunstenaars - uit Hatvan (Hongarije) - zijn al vaker in Maassluis geweest, maar voor de mensen uit Beregszász (Oekraïne) en Kézdivásárhely (Roemenië) is Maassluis nog onbekend terrein. Zij zullen artistiek worden begeleid door Maassluise Kunstenaars en samen aan het werk gaan. Het gezamenlijke thema is 150 jaar Waterweg.

Er wordt van 7 t/m 10 juni kunst gemaakt in het gebouw van de KCA, IJsvogelstraat 2. Iedereen is van harte uitgenodigd om op vrijdag 10 juni tussen 14.00 en 16.00 uur op dat adres kennis te komen maken met de uitgenodigde kunstenaars en te komen kijken naar het werk dat zij en de Maassluise Kunstenaars tot die tijd hebben gemaakt.

De resultaten van deze kunstwerkweek zullen daarna geëxposeerd worden in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade. Daar zijn al vanaf 4 juni kunstwerken te zien van enkele Maassluise Kunstenaars. Maar vanaf 11 juni wordt deze expositie dus aangevuld met kunstwerken van de kunstenaars van de zustersteden. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn van 14.00 tot 17.00 uur de gastkunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten.

Het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade is van 4 t/m 26 juni op zaterdag en zondag geopend van 14.00-17.00 uur.

Mail voor meer informatie naar info@maassluiskezdi.nl.

Het Art Camp is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely, Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis, gemeente Maassluis, Wilgenrijk, SPEM en Stichting Maassluise Kunstenaars en met medewerking van Museum Maassluis, de Culturele Raad Maassluis en de Kunst en CultuurAcademie.