Energieke tweede gezamenlijke repetitie voor Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’

Algemeen
In het spektakel volgen twaalf scenes elkaar in rap tempo op, vanaf de middeleeuwen tot nu.
In het spektakel volgen twaalf scenes elkaar in rap tempo op, vanaf de middeleeuwen tot nu. (Foto: Ada van der Wel)

Afgelopen zondag 12 juni jl. spatte de energie van het podium af. De meer dan 120 dansers, muzikanten, koorleden en toneelspelers speelden stuk voor stuk de eigen rol met verve tijdens de tweede gezamenlijke repetitie van theaterproductie ‘Pas Halverwege’. Deze voorstelling vindt op 24, 25 en 26 juni a.s. plaats op het Schanseiland ter viering van het 150-jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg.

Het spektakel; gebaseerd op ‘echte’ verhalen van hedendaagse Maassluizers en de geschiedenis, laat via zang, dans, toneel, muziek en theater het heden en verleden van Maassluis zien en geeft antwoord op vele vragen. 

In het spektakel volgen twaalf scenes elkaar in rap tempo op, vanaf de middeleeuwen tot nu. Elke scene wordt muzikaal omlijst met koor en orkest. Deze unieke bijeenkomst vindt alleen dit jaar plaatsvind. Per voorstelling zijn er ca. 500 zitplaatsen, die ook toegankelijk zijn voor mindervaliden.

Festivalweekend

Het weekend van 23, 24, 25 en 26 juni wordt een echt Festivalweekend voor en door Maassluizers. Naast de vier theatervoorstellingen van Pas Halverwege is er op donderdagavond 23 juni het Meezingspektakel en zijn er diverse muziekevenementen, georganiseerd door de lokale Maassluise horeca. Schanseiland is dit weekend ‘de plek’ om samen met je gezin, familie, vrienden, vriendinnen en buren te vertoeven. Uiteraard is er ook een horecaplein aanwezig.

Behalve de theatervoorstellingen, waarvoor je tickets kunt boeken via https://bit.ly/tickets-pas-halverwege, zijn alle activiteiten vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie over het programma op: www.spem.nu of www.theaterkoningshof.nl of www.ervaarmaassluis.nl.

Dank

Theaterspektakel ‘Pas Halverwege’ wordt georganiseerd door: de Co-creatieraad Theater Koningshof bestaande uit het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, DanceCompany M’Joy, Muziek@Maassluis, Bibliotheek De Plataan en de Protestantse Wijkgemeente Koningshof.

Met speciale dank aan Zij & Blij, gemeente Maassluis, Samen zijn wij Maassluis, Ervaar Maassluis, Westmedia (de Schakel), Bastion X, Edwin Sonneveld Fotografie, het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, De Groot Fonds. VSB Fonds, Deltaport Donatiefonds en het Elise Mathilde Fonds voor het mede financieren van dit project.

Het Meezingspektakel en de muziekevenementen in dit weekend worden georganiseerd door de Stichting Publieke Evenementen Maassluis en lokale horecaondernemers.