Resultaten Art Camp in het Douanehuisje te zien

Algemeen
In het gebouw van de Kunst en CultuurAcademie (KCA) hadden zij een ideale werkplek.
In het gebouw van de Kunst en CultuurAcademie (KCA) hadden zij een ideale werkplek. (Foto: SMK)

Van 7 tot 13 juni vond het Art Camp plaats in Maassluis. Op uitnodiging kwamen zes kunstenaars uit de drie stedenbandsteden van Maassluis over om hier, samen met Maassluise Kunstenaars, kunst te maken en inspiratie op te doen.

Na aankomst in Maassluis deden de zes gastkunstenaars eerst inspiratie op langs de Waterweg en in de stad. Daarna werkten ze zij aan zij met kunstenaars van de SMK aan het thema ‘150 jaar Waterweg’. In het gebouw van de Kunst en CultuurAcademie (KCA) hadden zij een ideale werkplek.

De hele groep heeft Museum Maassluis bezocht, waar Friedie Kloen uitleg gaf over de historie. Bij het bezoek aan de ateliergebouwen De Drukkerij en De Wasserij toonden de daar aanwezige kunstenaars hun werk aan de gasten. 

Tussen het werken door waren de gezamenlijke maaltijden een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Gyorgi Duller vertaalde de Hongaarse teksten en enkelen spraken goed Engels. Op de slotdag hebben de gastkunstenaars met hun begeleiders de Maeslantkering bezocht. Verderop in Hoek van Holland konden zij met eigen ogen zien waar de Waterweg uitmondt in de zee en pootjebaden.

Omdat er zo hard gewerkt werd, konden de kunstenaars veel kunstwerken op tijd afronden. Die tekeningen, aquarellen, collages en sculpturen zijn nog te zien in het Douanehuisje op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 14.00 tot17.00 uur aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis.