Jacques Visker mocht de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen.
Jacques Visker mocht de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen. (Foto: Carola van Duikeren)

Culturele prijzen uitgereikt tijdens Cultuurgala Maassluis

Algemeen

De Culturele Raad Maassluis en cultuurwethouder Corine Bronsveld hebben tijdens het Cultuurgala op zaterdagavond 18 juni twee prijzen uitgereikt: de Culturele Prijs Maassluis en de Culturele Jongerenprijs Maassluis. Jacques Visker en Daniel Rietdijk mochten de prijzen in ontvangst nemen.

Door Janneke Noordermeer

Het Cultuurgala was het feestelijke slot van de Week van de Cultuur, georganiseerd door de SPEM en de Culturele Raad Maassluis (CRM). Tijdens het gala lieten verschillende culturele disciplines hun kunsten zien. Zo droeg stadsdichter Jaap van Oostrum verschillende gedichten voor, lieten danseressen van Balletstudio Westside twee moderne dansen zien en kreeg het publiek een Songfestivalmedley voorgeschoteld door theatertalenten van Ding a Dong.

Jacques Visker van de Historische Vereniging Maassluis (HVM) en de jonge danser Daniel Rietdijk vielen in de prijzen. Visker mocht uit handen van cultuurwethouder Corine Bronsveld en CRM-voorzitter Marcel van Raaij de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen. De man werd geroemd om zijn inzet voor de HVM. Zo zorgt hij er onder andere voor dat de stadsgidsen van Maassluis op de hoogte zijn van de historie van de stad en voorziet hij diverse kunstwerken en bezienswaardigheden van QR-codes met de bijbehorende informatie.

Daniel Rietdijk, een jonge danser van de Rose Irish Dance School, kreeg de Culturele Jongerenprijs overhandigd. Rietdijk traint zeker 17 uur per week in ballet en de Ierse dans. In die laatste discipline werd hij Europees Kampioen en hij kreeg een aanmoedigingsprijs tijdens het WK. Met een grote glimlach danste hij twee nummer voor het aanwezige publiek en was hij met een groep van de Ierse dansschool te zien.

De avond werd muzikaal afgesloten door presentatrice en zangeres Natasja den Toom. Zij kreeg het publiek aan het dansen door aanstekelijke covers uit te voeren.

Afbeelding
Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK Sport 4 jul, 16:23
Afbeelding
28e Sport- en Speldag bij c.k.c. Maassluis Algemeen 4 jul, 14:30
Afbeelding
Maritieme instapwandeling Maassluis Algemeen 4 jul, 11:19
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:45
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Succesvol NK voor vinzwemmers van Delphis Algemeen 3 jul, 18:36
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand juli Algemeen 2 jul, 08:29
Afbeelding
Mahorokan judoka Joshua de Lange 5e van Europa Sport 1 jul, 16:32
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Jeugd Kickboksexamens bij Fighting4All Algemeen 1 jul, 13:29
Afbeelding
Klein kindje zwaar gewond na val uit raam - Willem Marislaan Maassluis Algemeen 1 jul, 12:18
Afbeelding
Openbaar Sportplein aan Het Scheur geopend Algemeen 1 jul, 12:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.