Culturele prijzen uitgereikt tijdens Cultuurgala Maassluis

Algemeen
Jacques Visker mocht de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen.
Jacques Visker mocht de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen. (Foto: Carola van Duikeren)

De Culturele Raad Maassluis en cultuurwethouder Corine Bronsveld hebben tijdens het Cultuurgala op zaterdagavond 18 juni twee prijzen uitgereikt: de Culturele Prijs Maassluis en de Culturele Jongerenprijs Maassluis. Jacques Visker en Daniel Rietdijk mochten de prijzen in ontvangst nemen.

Door Janneke Noordermeer

Het Cultuurgala was het feestelijke slot van de Week van de Cultuur, georganiseerd door de SPEM en de Culturele Raad Maassluis (CRM). Tijdens het gala lieten verschillende culturele disciplines hun kunsten zien. Zo droeg stadsdichter Jaap van Oostrum verschillende gedichten voor, lieten danseressen van Balletstudio Westside twee moderne dansen zien en kreeg het publiek een Songfestivalmedley voorgeschoteld door theatertalenten van Ding a Dong.

Jacques Visker van de Historische Vereniging Maassluis (HVM) en de jonge danser Daniel Rietdijk vielen in de prijzen. Visker mocht uit handen van cultuurwethouder Corine Bronsveld en CRM-voorzitter Marcel van Raaij de Culturele Prijs Maassluis in ontvangst nemen. De man werd geroemd om zijn inzet voor de HVM. Zo zorgt hij er onder andere voor dat de stadsgidsen van Maassluis op de hoogte zijn van de historie van de stad en voorziet hij diverse kunstwerken en bezienswaardigheden van QR-codes met de bijbehorende informatie.

Daniel Rietdijk, een jonge danser van de Rose Irish Dance School, kreeg de Culturele Jongerenprijs overhandigd. Rietdijk traint zeker 17 uur per week in ballet en de Ierse dans. In die laatste discipline werd hij Europees Kampioen en hij kreeg een aanmoedigingsprijs tijdens het WK. Met een grote glimlach danste hij twee nummer voor het aanwezige publiek en was hij met een groep van de Ierse dansschool te zien.

De avond werd muzikaal afgesloten door presentatrice en zangeres Natasja den Toom. Zij kreeg het publiek aan het dansen door aanstekelijke covers uit te voeren.