Burgemeester Edo Haan samen met Henny Wesslius (SPEM), Han Remmerswaal (muziek@maassluis), Chris Zweers (SPEM) en Wim Staessens (Theater Koningshof) afgelopen maandagochtend op het Schanseiland op de locatie van onder meer Pas Halverwege.
Burgemeester Edo Haan samen met Henny Wesslius (SPEM), Han Remmerswaal (muziek@maassluis), Chris Zweers (SPEM) en Wim Staessens (Theater Koningshof) afgelopen maandagochtend op het Schanseiland op de locatie van onder meer Pas Halverwege. (Foto: CW)

Alles klaar voor uitvoeringen Pas Halverwege

Algemeen

Burgemeester Edo Haan weet het zeker: het wordt fantastisch. “Ik vind het geweldig en het is ook wel typisch Maassluis om dit soort dingen te doen; ik ben heel blij dat het gelukt is.”

Chrit Wilshaus

Het is maandagochtend even na tienen en we staan op het grasveld op het Schanseiland waar druk wordt gebouwd aan de muziektent waar het orkest van Pas Halverwege komende vrijdag, zaterdag en zondag verschillende keren zal plaatsnemen en van zich zal laten horen. Dinsdag is het grote podium neergezet en de bijbehorende techniek geplaatst en opgehangen. Als we elkaar maandagochtend spreken zegt Chris Zweers van SPEM (Stichting Publieke Evenementen Maassluis): “We hopen uiteindelijk woensdagavond klaar te zijn voor de generale repetitie.” Op het moment dat deze krant verschijnt, is die dan al achter de rug. Vanochtend wordt het terrein ingericht voor het Meezingspektakel van vanavond. Burgemeester Haan opnieuw: “Ik ben heel blij dat we als Maassluis erin slagen om op een waardige manier iets te doen aan de herdenking van 150 jaar Waterweg. En dat in combinatie met andere dingen. En als ik naar het bredere plaatje kijk, hoor ik alleen maar enthousiaste verhalen. Want al twee weekenden worden in Maassluis allerlei activiteiten georganiseerd waar mensen op afkomen. Zo telde ik vorig weekend alleen al zeven evenementen; we zitten in een enorme flow. Na Corona zijn mensen hier gewoon heel erg aan toe.” Volgens Haan kunnen mensen door al deze activiteiten Maassluis ook echt ervaren. “En dat gaat eigenlijk de hele zomer zo door. Zoals het vaarprogramma dat het iedere zaterdag mogelijk maakt om een vaartocht te maken met een historische sleper. En straks gaat de snikschuit ook nog varen. Verder is Schilderen aan het Scheur een groot succes. Net zoals de Midsummer Fair zondag. Dat trekt allemaal mensen en ook van buiten de stad.” Volgens de burgemeester is het wel een kwestie van reclame blijven maken. “Maar we maken het gewoon waar, dat is het leuke!”

Goed gevoel

“Tweeënhalf jaar geleden kwamen Han Remmerswaal van muziek@maassluis en ik in contact met iemand die vertelde dat dit jaar de Nieuwe Waterweg 150 jaar bestaat. Daar wilden we toch wel iets cultureels mee doen”, aldus Theater Koningshofdirecteur Wim Staessens. Remmerswaal: “Vervolgens zijn we nagegaan of het allemaal wel haalbaar was en of er fondsen geworven konden worden.” Daarna werd contact gezocht met de muziekschool, het Jeugdtheaterhuis en met Dance Company M’Joy. Staessens vertelt maandagochtend een goed gevoel over te hebben gehouden aan de generale repetitie van een dag daarvoor in zijn theater. Buiten optreden is wel nog iets anders, weet Remmerswaal. “Voor de muzikanten zal het ook een hele andere beleving zijn! Verder ben ik er heel trots op dat we hier in Maassluis mensen hebben die dit inhoudelijk voor elkaar kunnen krijgen; daar moeten we ontzettend blij mee zijn!”

Bigband

Henny Wesselius (SPEM) wijst graag nog op het podiumprogramma de komende dagen rondom Pas Halverwege. Zo is er iedere avond na dit theaterspektakel een ander optreden (en niet te vergeten vanavond dus het Meezingspektakel). Vrijdagavond treedt een deejay op, zaterdagochtend is er een koffieconcert, zaterdagavond staan Funky Piano’s geprogrammeerd en zondagavond treedt na afloop van Pas Halverwege een bigband op. “En een uur voordat Pas Halverwege begint speelt de beiaardier op de beiaard in de toren van de Groote Kerk.”, vertelt Wesselius. De gezamenlijke horeca in Maassluis bemenst volgens Zweers twee horecapunten op het terrein.

Lopend of op de fiets

Omwonden zijn trouwens per brief geïnformeerd over het gebeuren, volgens de burgemeester, die desgevraagd laat weten zich verder over de veiligheid geen zorgen te maken. “De standaardzaken zijn geregeld.” Zweers opnieuw: “Uiteraard hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners van het Schanseiland wat slechts twee toegangswegen heeft. Dus houden we de verkeersveiligheid goed in de gaten. Reden waarom we alle straten zoveel mogelijk vrijhouden en iedereen die wil komen vragen lopend of op de fiets te komen. Behalve bewoners kan niemand zijn auto op het Schanseiland kwijt.” Gevraagd hoeveel bezoekers hij voor Pas Halverwege verwacht de komende dagen, antwoordt Zweers: “We rekenen op ongeveer 2000.”

Afbeelding
Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK Sport 4 jul, 16:23
Afbeelding
28e Sport- en Speldag bij c.k.c. Maassluis Algemeen 4 jul, 14:30
Afbeelding
Maritieme instapwandeling Maassluis Algemeen 4 jul, 11:19
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:45
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Succesvol NK voor vinzwemmers van Delphis Algemeen 3 jul, 18:36
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand juli Algemeen 2 jul, 08:29
Afbeelding
Mahorokan judoka Joshua de Lange 5e van Europa Sport 1 jul, 16:32
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Jeugd Kickboksexamens bij Fighting4All Algemeen 1 jul, 13:29
Afbeelding
Klein kindje zwaar gewond na val uit raam - Willem Marislaan Maassluis Algemeen 1 jul, 12:18
Afbeelding
Openbaar Sportplein aan Het Scheur geopend Algemeen 1 jul, 12:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.