Weekendafsluiting oprit 8 en afrit 9 A20 richting Rotterdam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding zijn op A20 richting richting Rotterdam oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) afgesloten tussen vrijdagavond 24 juni 21.00 uur en maandagochtend 27 juni 5.00 uur.

Weggebruikers van en naar Rotterdam worden omgeleid bij deze op- en afrit. Op de A20 is bij de op- en afrit 1 rijstrook afgesloten. Verkeer moet rekening houden met 10 tot 15 minuten vertraging.

Afsluiting Holysingel richting zuiden

Naast afrit 9 is ook de Holysingel en het naastgelegen fietspad richting het zuiden afgesloten tussen de A20 en de Burgemeester Heusdenslaan. Verkeer kan wel de A20 (zowel richting Rotterdam als Hoek van Holland) oprijden, verkeer kan niet rechtdoor. Autoverkeer voor de Burgemeester Heusdenslaan wordt omgeleid via de Lepelaarsingel. Fietsers worden via de Gretha Hofstralaan en de Trekkade geleid.

Hinder

De werkzaamheden bestaan onder meer uit frezen, graafwerk en het plaatsen van vangrail. Er worden grote en zware machines gebruikt en er is veel werkverkeer. Dit kan zorgen voor geluid in de omgeving en hinderlijk zijn voor omwonenden.

Nachtafsluitingen A20 op 27 en 28 juni

Van maandag 27 juni 22:00 uur tot dinsdag 28 juni 5:00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel). De opritten in Maassluis en de Marathonweg gaan al om 21:00 uur dicht.

Van dinsdag 28 juni 22:00 uur tot woensdag 29 juni 5:00 uur is de A20 in de andere richting, richting Hoek van Holland afgesloten tussen oprit 8 bij de Marathonweg en afrit 7 Maassluis. De oprit bij de Marathonweg gaat al om 21:00 uur dicht. Op de A20 richting Rotterdam is één rijstrook beschikbaar.

Omleidingen

Beide nachten wordt het doorgaande verkeer omgeleid via het Westland; via de N223 en de A4. Lokaal verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt omgeleid via Laan 1940-1945, de Maassluissedijk en de Marathonweg.

Informatie

Op www.blankenburgverbinding.nl/a20 is alle informatie over deze werkzaamheden te vinden. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.

Afbeelding
Afbeelding