Feest van opening en ontmoeting

Algemeen
Na de viering was het feest op het Andreasplein.
Na de viering was het feest op het Andreasplein. (Foto: PR)

Tijdens de coronaperiode bleek, dat de ventilatie-installatie van de Petrus en Pauluskerk onvoldoende werkte. De kerk was daardoor geruime tijd gesloten en vervolgens voor langere tijd slechts toegankelijk voor 30 parochianen. 

In de periode maart tot medio april 2022 werd een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie geplaatst, terwijl er op zondagmorgen vieringen in ‘InBlik’ mochten worden gehouden. Daarna vonden de parochianen schoorvoetend weer de weg naar kerk, maar een echt openingsfeest leek een goed plan.

En dat feest kwam er op zondag 26 juni. Het begon met een Eucharistieviering in een goed gevulde en bloemrijk versierde kerk, waar de aanwezigen genoten van liederen in drie talen.

Daarna was het feest op het Andreasplein. De jeugd kon sokpoppen en armbandjes maken, zich uitleven op het springkussen, blikken en kegels omgooien, pannenkoeken en cupcakes versieren om die vervolgens te verorberen.

Er werd muziek gemaakt door een draaiorgel en door de band van de vicevoorzitter van het parochiebestuur. Muziek nodigt uit tot dansen en daar werd volop gebruik van gemaakt.

Men kon onder begeleiding een kijkje nemen in de schatkamer van de kerk. Voor alle leeftijden waren er een sjoelbak en verlotingen. Er werd genoten van heerlijke eigengemaakte taarten en salades. Onder het genot van een glaasje wijn of fris werd er uitgebreid bijgepraat en werd de gemeenschapsband opgebouwd of weer versterkt.