Afbeelding
(Foto: Lely)

Koning Willem Alexander opent vernieuwde Lely Campus in Maassluis

Algemeen

In aanwezigheid van onder meer Minister Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander donderdag 30 juni de vernieuwde Lely Campus in Maassluis geopend.

Lely heeft het werkoppervlak voor het kantoor en de fabriek verdubbeld. Hierdoor is er nog meer ruimte voor het produceren van duurzame innovatieve oplossingen voor de melkveehouderij. De Koning kreeg tijdens een rondleiding te zien hoe op de Lely Campus producten worden ontwikkeld voor het melkveebedrijf van de toekomst, waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan.

“Wat begon met een goed idee om het land eenvoudiger te bewerken, bedacht door twee broers in Maassluis in 1948, is nu uitgegroeid tot een familiebedrijf met wereldwijd 2.100 medewerkers. Met tal van innovaties die het leven van boeren over de hele wereld duurzamer, winstgevender en aangenamer maken. Als familiebedrijf houden wij al bijna 75 jaar de focus op de lange termijn, en zullen we investeringen blijven doen in producten die deze missie ondersteunen. De vernieuwde Lely Campus geeft Lely meer ruimte om producten te bouwen voor een duurzame toekomst. De toekomst van veehouders, van koeien, van de planeet en iedereen die daar nu op leeft”, aldus Andre van Troost, CEO van Lely.

‘Farm of the Future’

Van Troost: “Het zijn turbulente tijden voor de boeren in Nederland, de plannen van het kabinet om de veestapel drastisch te reduceren brengen grote onzekerheid met zich mee. Als internationaal opererend bedrijf, maar met Nederland als ons thuisland, doet dat pijn in ons hart”.
Wat Lely betreft zijn er veel meer mogelijkheden om de landbouwsector te verduurzamen en stikstofuitstoot te reduceren. Op de vernieuwde Lely Campus wordt gewerkt aan de boerderij van de toekomst waar circulariteit en dierenwelzijn centraal staan: het hergebruiken van belangrijke voedingsstoffen, het voeren van vers gras, afvalvermindering, emissieverlaging en het creëren van een nauwere band tussen de boer en de consument.

Lely’s ‘Farm of the Future’ is volledig gerobotiseerd en bestaat uit geïntegreerde oplossingen die 24 uur per dag hun werk doen. Minister Henk Staghouwer: “Ik vind het heel mooi om te zien hoe succesvol dit Nederlandse familiebedrijf met innovatie bijdraagt aan de verduurzaming van de landbouw in Nederland. Het gaat op dit moment nog heel vaak over boeren die zullen stoppen, maar nog veel meer boeren zullen blijven. Met hen willen we kijken naar de kansen die zij hebben als ondernemer. Innovatie speelt daar een hele belangrijke rol in”.

Afbeelding
Bestelbus gaat in vlammen op Laan 1940-1945 in Maassluis Algemeen 12 aug, 19:34
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Parklif/ve Festival van start gegaan in het park achter Theater Koningshof Algemeen 8 aug, 18:51
Afbeelding
Alsnog Avondvierdaagse medailles voor Oekraïense kinderen Algemeen 8 aug, 15:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.