Joey de Groot en Jenny Storm overhandigen de cheque.
Joey de Groot en Jenny Storm overhandigen de cheque. (Foto: MSV71)

M.S.V.’71 Megaweek schenkt Stichting AK mooi bedrag

Algemeen

In samenwerking met de Megaweek hoofdsponsor; Embassy Freight Rotterdam heeft de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 zich tijdens de 25e Megaweek ingezet voor een goed doel. Na mooie donaties aan de Dirk Kuyt Foundation (2018) en Dierenhoek ’t Sparretje (2019) is dit jaar geld ingezameld voor de Stichting AK. Deze Maassluise Stichting zet zich al jaren in voor humanitaire hulpverlening in Oekraïne.

De hulpverlening van Stichting AK aan de armste mensen in de west-Oekraïense provincie Transkarpatië werd al verleend ver voor de oorlog met Rusland. Stichting AK biedt daar hulp aan ouderen, gehandicapten, grote gezinnen, werklozen en andere mensen die met een gemiddeld inkomen van 50 euro per maand moeten rondkomen. De Stichting AK is nu ook gestart met het inzamelen van geld voor het opvangen van vluchtelingen in Oekraïne zelf. Veel Oekraïners die vluchten voor de oorlog proberen in de rustigere delen van Oekraïne te blijven. Gelukkig is het in de west-Oekraïense provincie Transkarpatië nog rustig. Hier worden de vluchtelingen dan ook opgevangen in scholen, gymzalen, bij particulieren etc. Voor deze opvang is veel geld nodig. Van ieder kaartje dat verkocht is voor de Nacht van M.S.V.’71 en OranjeParty is een bedrag gedoneerd aan de Stichting AK.

Zaterdag 25 juni waren Janny en Bram Vreugdenhil van de Stichting AK uitgenodigd bij M.S.V.’71 en hebben zij van Joey de Groot van Embassy Freight Rotterdam en Jenny Storm van de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 een cheque t.w.v. 1.750 euro in ontvangst mogen nemen. Wil je meer weten over de stichting AK of wil je doneren, kijk dan op www.stichtingak.org

Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Afbeelding
De roeping van Andreas is Kunstwerk van de Maand Algemeen 31 jul, 18:39
Afbeelding
Drie gewonden nadat groep wielrenners botst op andere fietsers tussen Maassluis en Hoek van Holland Algemeen 30 jul, 14:45
Afbeelding
Forse rookontwikkeling bij twee bermbranden op de Maasdijk tussen Maassluis en Maasdijk Algemeen 30 jul, 14:38
Afbeelding
AVW Kinderzeskamp daverend succes Algemeen 28 jul, 18:05
Afbeelding
Petros Keltonian zag altijd potentie in sportschool Algemeen 28 jul, 08:34
Afbeelding
Stroomopwaarts wil meer gaan inzetten op maatwerk Algemeen 28 jul, 07:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.