Bach-concert door Cor Ardesch

Algemeen
Cor Ardesch.
Cor Ardesch. (Foto: PR)

Het jaarlijkse Bach-concert in de concertserie van Stichting Garrels-orgel Maassluis wordt op zaterdag 30 juli gegeven door Cor Ardesch. 

Men zou kunnen denken: een concert met alléén orgel en alléén Bach, is dat niet wat eentonig? Het mooie is dat Johann Sebastian Bach veel verschillende soorten composities voor orgel schreef: virtuoze toccata’s, lieflijke triosonates, invoelende koraalvoorspelen en nog veel meer. Deze variatie komt ook terug in het concertprogramma, wat begint met de Toccata en Fuga in dmoll (de ‘Dorische’ toccata). Op het Maassluise Garrels-orgel, gebouwd in 1732, nog tijdens het leven van J.S. Bach, komen deze composities uitstekend tot hun recht. 

Cor Ardesch is sinds 1998 organist van de Grote Kerk te Dordrecht en sinds 2007 ook stadsorganist. In december 2008 startte hij een groot project om alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach te spelen op het ‘Bach-orgel’ in Dordrecht en op cd vast te leggen. In 2016 voltooide hij deze klus. Kortom, hij kent de orgelwerken van Bach door en door. 

Het concert op 30 juli vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte