AVW Kinderzeskamp daverend succes

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Carry Wilmink)

Meer dan 60 basisschoolkinderen trapten vorige week woensdag het spits af tijdens de eerste AVW Zeskamp. Kort na de start om 12.00 uur maakten fikse buien en een stevige wind plaats voor een zonovergoten dag, zoals gespannen gezichtjes ingeruild werden voor brede glimlachen bij het zien van de 50m lange stormbaan.

De dag startte met het koningsnummer - de 100m sprint -  of het onderdeel verspringen. Het fanatisme spatte er van af, aangemoedigd door ongeremd enthousiaste ouders, verder opgezweept door beats van DJ Robin. Het onderdeel estafette met eier-, zak- en ladder- en hordelopen met skippyballen stond garant voor joelen en plezier met hier en daar een vrij-uitloop ei, een onwelwillende zak of de benen nemende skippybal. Tongen bleven niet binnen in opperste concentratie om de reuzen zenuwenspiraal te bedwingen. De vooral neembare vesting bleek de stormbaan; de vraag van de dag was dan ook: “Mag ik nog een keer?”.

Na ijs, popcorn en suikerspin verdween nog enige resterende schroom tijdens de Colour Run. Kinderen en ouders kwamen als een kind zo blij in bonte kleuren onherkenbaar over inmiddels een regenboogstreep. De welverdiende bekroning van een overheerlijk middagje knalhard sporten en nog harder plezier maken was een echt AVW Zeskamp-medaille.

“De mooiste dag van de vakantie”, was een van de ontvangen reacties.