Werk van Henk van den Hoek.
Werk van Henk van den Hoek. (Foto: PR)

Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje

Algemeen

Twee Sluizers exposeren in augustus met hun werk in het Douanehuisje in Maassluis. Henk van de Hoek schildert al jaren met olieverf en noemt zijn werk ‘ingetogen realistisch’. Gastexposant Willy Minderhoud verrast met haar keramiek.

Henk van den Hoek en Willy Minderhoud kennen elkaar van eerdere exposities, zoals in het Pop-up atelier in winkelcentrum Koningshoek. De stijl van schilder Van den Hoek is klassiek en realistisch maar zeker niet antiek te noemen. “De inspiratie komt overal vandaan. De vele mooie werken die te zien zijn in de verschillende musea zijn een inspirerende bron”, aldus Van den Hoek. “Maar ook Maassluis met de unieke binnenstad, het water, de natuur eromheen zijn geliefde onderwerpen.”

Willy Minderhoud is als keramiste aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars. Door deel te nemen aan exposities wordt zij uitgedaagd om meer vanuit haar gevoel te werken. Minderhoud gebruikt verschillende technieken die ze steeds probeert te verbeteren. Haar werk is dun, soms zelfs fragiel, wat ontstaan is door zuinigheid. Vaak zijn het sier- of gebruiksvoorwerpen.

Openingstijden

De expositie van Henk van den Hoek en Willy Minderhoud is van zaterdag 6 augustus tot en met zondag 28 augustus gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Mocht je tijdens deze dagen en tijden niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, neem dan contact op via 0649996474 dan zoeken zij hiervoor een oplossing.

Op 20 augustus is in Maassluis de ‘Tentuinstelling’, een fietsroute langs verschillende unieke locaties waar Maassluise kunstenaars exposeren. Ook het Douanehuisje is in deze fietsroute opgenomen en is daarom op 20 augustus te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Afbeelding
Mischa Koorneef exposeert bij de Open AteLIER Route Algemeen 15 aug, 12:23
Afbeelding
Bestelbus gaat in vlammen op Laan 1940-1945 in Maassluis Algemeen 12 aug, 19:34
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Parklif/ve Festival van start gegaan in het park achter Theater Koningshof Algemeen 8 aug, 18:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.