Dit jaar viert de Maassluise Harmonie haar 100-jarig bestaan.
Dit jaar viert de Maassluise Harmonie haar 100-jarig bestaan. (Foto: Maassluise Harmonie)

Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots

Algemeen

Op 19 augustus 1922 berichtte de ‘Maassluische Courant’ dat het zover was: ‘deze dagen is hier ter stede opgericht de Christelijke Muziekvereeniging Harpe Davids’.

Harpe Davids inderdaad, want de vereniging bestond eerder onder deze naam en nam een aantal jaren later, na een fusie met een andere lokale vereniging geheten ‘Sursum Corda’, de naam ‘Maassluise Harmonie’ aan.

“Of de vereniging op 2 of 4 augustus is opgericht weten we eigenlijk niet 100% zeker, maar zeker is dat het ‘een dezer dagen’ in augustus 1922 was”, aldus de Maassluise Harmonie. “Het verenigingsleven was rijk in die jaren, dat blijkt ook wel uit het feit dat meerdere sport- en muziekverenigingen in Maassluis de laatste jaren dit eeuwfeest hebben mogen vieren. Ook de verzuiling was sterk aanwezig, dus elke overtuiging had zijn eigen club. Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig, dus is iedereen welkom!”

Dit jaar viert de Maassluise Harmonie dus haar 100-jarig bestaan. “Ondanks zoveel jubilea om ons heen is het toch niet vanzelfsprekend. Lid zijn van een vereniging, het leren bespelen en altijd blijven doorstuderen op een instrument om niveau te behalen en te behouden: niet iedereen houdt dit vol. Er zijn veel hobby’s, en social media zorgt ervoor dat je sociale contacten op afstand kunt onderhouden in plaats van echt iets samen doen.”

De leden van de Maassluise Harmonie zijn dus volhouders, muzikale en sociale mensen. “Muziek maken in orkestverband is teamwork, dus wij repeteren wekelijks in ons eigen gebouw ‘de Notenbalk’ aan de P.J. Troelstraweg.”

Om het 100-jarig bestaan te vieren heet de Maassluise Harmonie het publiek welkom op twee grote momenten. “Als eerste organiseren wij een muziekfestival voor orkesten op zaterdagmiddag 17 september in het park achter Theater Koningshof. Tussen 13.00 en 17.00 treden onder andere Excelsior De Lier, Sint Radboud uit Kethel, en natuurlijk onze jarige vereniging op. De toegang is gratis, en als het weer meezit belooft het een mooie middag te worden.”

Zaterdagavond 5 november staat het grote jubileumconcert met als solist sopraan Francis van Broekhuizen op het programma. “Samen met haar zullen wij een geweldig programma ten gehore gaan brengen in het mooie Atrium van Priva in de Lier.”

Kijk voor meer informatie op www.maassluiseharmonie.nl.

Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Afbeelding
De roeping van Andreas is Kunstwerk van de Maand Algemeen 31 jul, 18:39
Afbeelding
Drie gewonden nadat groep wielrenners botst op andere fietsers tussen Maassluis en Hoek van Holland Algemeen 30 jul, 14:45
Afbeelding
Forse rookontwikkeling bij twee bermbranden op de Maasdijk tussen Maassluis en Maasdijk Algemeen 30 jul, 14:38
Afbeelding
AVW Kinderzeskamp daverend succes Algemeen 28 jul, 18:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.