Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival

Algemeen
Parklif/ve vindt plaats van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus.
Parklif/ve vindt plaats van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus. (Foto: PR)

Parklif/ve Festival was zo’n succes vorig jaar dat Theater Koningshof besloot het ook deze zomer te organiseren. En wel van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus. En net als bij de vorige editie zijn de meeste activiteiten ook dit jaar gratis toegankelijk.

Chrit Wilshaus

“We zijn ermee begonnen omdat we iets wilden organiseren voor mensen die niet op vakantie gaan’, begint Marjan de Groot van Theater Koningshof. “We konden toen net iets van 80 mensen op anderhalve meter buiten kwijt. Dat werd zo leuk en enthousiast ontvangen dat we het dit jaar wederom organiseren.”

Kindermiddag

Als festivalterrein voor Parklif/ve fungeert de tuin van Theater Koningshof in het Lepelaarplantsoen. En daar is vanaf volgende week maandag van alles te doen voor jong en oud(er). “Met uitzondering van vrijdag zijn er iedere dag activiteiten voor de jeugd”, benadrukt Marjan de Groot. Zoals een Hiphop Workshop voor kinderen van acht tot twaalf jaar en eenzelfde workshop maar dan voor jongeren van twaalf tot zestien. Ook voor kinderen/jongeren: Kindermiddag met bijvoorbeeld een springkussen en een waterslidebaan, Kliederkids, een Natuurworkshop over het belang van bijen en het maken van een minivoorstelling in twee dagen. Onvermeld mag zeker ook niet blijven De kleine zeemeermin minimusical.

Allerlei bandjes

Daarnaast staan onder meer Pubquiz in het park, een Nordic Walking-clinic, Bewegen op Muziek voor senioren een Danstuin op het programma. Marjan de Groot: “We sluiten Parklif/ve af met Lazy Sunday met kraampjes en optredens van allerlei bandjes. Daarnaast verzorgen Arjan Kleton en Guido Wijers optredens. Kortom: voor iedereen valt er wel iets te beleven! Zowel cultureel als op activiteitengebied. Eigenlijk verplaatsen we Theater Koningshof naar buiten. Ook is Parklif/ve een opstapje naar het nieuwe theaterseizoen.”

Soms een voorwaarde

Deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Vanwege bijvoorbeeld het maximaal aantal deelnemers bij bepaalde activiteiten is inschrijven soms een voorwaarde. Bij een aantal activiteiten geldt: vrije inloop. En wie een voorstelling wil meemaken, dient een kaartje te kopen. Dat kan via www.theaterkoningshof.nl. Op die website is ook het spoorboekje van Parklif/ve te vinden met bovendien nog veel meer informatie.