Parklif/ve vindt plaats van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus.
Parklif/ve vindt plaats van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus. (Foto: PR)

Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival

Algemeen

Parklif/ve Festival was zo’n succes vorig jaar dat Theater Koningshof besloot het ook deze zomer te organiseren. En wel van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus. En net als bij de vorige editie zijn de meeste activiteiten ook dit jaar gratis toegankelijk.

Chrit Wilshaus

“We zijn ermee begonnen omdat we iets wilden organiseren voor mensen die niet op vakantie gaan’, begint Marjan de Groot van Theater Koningshof. “We konden toen net iets van 80 mensen op anderhalve meter buiten kwijt. Dat werd zo leuk en enthousiast ontvangen dat we het dit jaar wederom organiseren.”

Kindermiddag

Als festivalterrein voor Parklif/ve fungeert de tuin van Theater Koningshof in het Lepelaarplantsoen. En daar is vanaf volgende week maandag van alles te doen voor jong en oud(er). “Met uitzondering van vrijdag zijn er iedere dag activiteiten voor de jeugd”, benadrukt Marjan de Groot. Zoals een Hiphop Workshop voor kinderen van acht tot twaalf jaar en eenzelfde workshop maar dan voor jongeren van twaalf tot zestien. Ook voor kinderen/jongeren: Kindermiddag met bijvoorbeeld een springkussen en een waterslidebaan, Kliederkids, een Natuurworkshop over het belang van bijen en het maken van een minivoorstelling in twee dagen. Onvermeld mag zeker ook niet blijven De kleine zeemeermin minimusical.

Allerlei bandjes

Daarnaast staan onder meer Pubquiz in het park, een Nordic Walking-clinic, Bewegen op Muziek voor senioren een Danstuin op het programma. Marjan de Groot: “We sluiten Parklif/ve af met Lazy Sunday met kraampjes en optredens van allerlei bandjes. Daarnaast verzorgen Arjan Kleton en Guido Wijers optredens. Kortom: voor iedereen valt er wel iets te beleven! Zowel cultureel als op activiteitengebied. Eigenlijk verplaatsen we Theater Koningshof naar buiten. Ook is Parklif/ve een opstapje naar het nieuwe theaterseizoen.”

Soms een voorwaarde

Deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Vanwege bijvoorbeeld het maximaal aantal deelnemers bij bepaalde activiteiten is inschrijven soms een voorwaarde. Bij een aantal activiteiten geldt: vrije inloop. En wie een voorstelling wil meemaken, dient een kaartje te kopen. Dat kan via www.theaterkoningshof.nl. Op die website is ook het spoorboekje van Parklif/ve te vinden met bovendien nog veel meer informatie.

Afbeelding
Mischa Koorneef exposeert bij de Open AteLIER Route Algemeen 15 aug, 12:23
Afbeelding
Bestelbus gaat in vlammen op Laan 1940-1945 in Maassluis Algemeen 12 aug, 19:34
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Parklif/ve Festival van start gegaan in het park achter Theater Koningshof Algemeen 8 aug, 18:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.